Voor Westland Utrechtbank

Westland Utrechtbank Scheidingshulp

Scheiden of uit elkaar gaan… En dan? Wat moet er geregeld worden? Hoe regel je de zorg voor de kinderen, de koopwoning? Wij geven je inzicht en hebben voor al jullie zorgen een oplossing.

Gesprek over willen scheiden

Mediation

Voorkom een vechtscheiding door te blijven praten.

Huis & hypotheek

Voor de scheiding direct duidelijkheid over jullie woning.

Scheiden en kinderen

Waar spelen de kinderen na jullie scheiding?

Inkomen en financiën

Alle financiële zaken Zorgeloosch geregeld.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Zorgeloosch Scheiden in 90 seconden

Een scheiding: hoe werkt dat nou? En wat kunnen wij jou bieden als je uit elkaar gaat? In 90 seconden leggen we je uit:

  • Wat er bij een scheiding komt kijken
  • Wat Zorgeloosch voor jullie kan betekenen
Zorgeloosch in 90 seconden
Mediation gesprek met koppel scheiding

De propositie van Zorgeloosch

Scheidingsbemiddeling & financieel advies, samen in één klantvriendelijke dienstverlening. Of het nu gaat om jullie kinderen, de woning of jullie financiële zaken, alles wordt Zorgeloosch geregeld.

MAC - Bemiddelaar kennismaking

Hidden

Over Zorgeloosch Scheiden

Jullie hebben de moeilijke beslissing genomen om uit elkaar te gaan. En dan? Wat moet er allemaal geregeld worden? Je zit met veel vragen. Hoe zit het met de kinderen? Kan ik in het huis blijven wonen? Hoe gaan we dit financieel regelen? Dit zijn vragen die Zorgeloosch Scheiden samen met jullie gaat beantwoorden.

Bij Zorgeloosch Scheiden hebben wij de unieke combinatie van scheidingsbemiddelaar en financieel adviseur. Of het nu gaat om jullie kinderen, de woning of jullie financiële zaken, alles wordt Zorgeloosch geregeld. Onze bemiddelaars begeleiden jullie gesprekken, zorgen dat alle onderwerpen aan bod komen, geven aan wat anderen in zo’n situatie kozen en geven adviezen. Zo komen we samen tot de best mogelijke afspraken voor jullie beiden en de kinderen!

Nadat de afspraken gemaakt zijn, verwerkt de bemiddelaar deze in een echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan). Vervolgens wordt ook de juridische afhandeling van jullie scheiding door ons geregeld. Alles voor een totaalprijs, dus geen verassingen achteraf!

Willen jullie er dus samen uitkomen en een vechtscheiding voorkomen? Dan is Zorgeloosch Scheiden iets voor jullie! Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en we leggen jullie uit wat we specifiek voor jullie, in jullie situatie kunnen betekenen.

Kinderen & Ouderschap

Als jullie kinderen hebben, brengt dit extra zorgen met zich mee wanneer het gaat om een scheiding. Je wilt natuurlijk wel het beste voor jullie kind. Maar hoe doe je dat? En wat is nu ‘het beste’?

Bij Zorgeloosch Scheiden staan de kinderen voorop. Onze mediation is daarom ook gericht op samenwerking, waarbij jullie je concentreren op het belang van de kinderen. Wij geven hierbij graag adviezen; bijvoorbeeld hoe jullie de kinderen het beste kunnen vertellen over de scheiding. Door jullie gemeenschappelijk belang (de kinderen) en onze expertise, komen we tot de beste afspraken voor jullie en de kinderen.

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Bij een scheiding moet er veel geregeld worden rondom de kinderen. Zo is een vast onderdeel van het echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan. Hierin staat alles rondom de zorg voor de kinderen. Denk hierbij aan: Wie neemt de zorg op zich? Of kiezen jullie voor co-ouderschap? Hoe regelen jullie de verdeling van kosten voor de verzorging en opvoeding?

Kinderalimentatie

In het ouderschapsplan komt onder andere ook de kinderalimentatie terug. Kinderalimentatie is een bedrag om te voorzien in het levensonderhoud van de kinderen. Tot de 18e verjaardag van je zoon/dochter krijgt de ouder dit geld. Tussen de 18 en 21, krijgt je kind dit zelf. De hoogte van de kinderalimentatie wordt bepaald op basis van de behoefte van de kinderen en de draagkracht van de ouders. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar de tijd dat kinderen bij iedere ouder wonen. Als een kind 5 dagen per week bij de moeder woont, dan heeft zij ook veel meer kosten dan de vader.

Huis & Hypotheek

Veel mensen die gaan scheiden, zitten met de vragen: Kan ik in het huis blijven wonen? En als ik niet in het huis kan blijven wonen, moeten we het huis dan verkopen?

Zorgeloosch Scheiden biedt de unieke combinatie van financieel adviseur en mediator aan. Tijdens het eerste gesprek weten jullie door de Snelwonenscan al of jullie woonwensen haalbaar zijn. Ook zoeken we samen met jullie naar een nieuwe woonoplossing. Stel dat jij dus in het huis kunt blijven wonen en je partner iets anders moeten zoeken, dan helpen wij bij het overzetten van de hypotheek op jouw naam en helpen bij het regelen van een nieuw (koop)huis voor je partner.

GeWoon Zeker Garantie

Bij anderen komt het vaak voor dat de afspraken over de woning in het echtscheidingsconvenant, niet uitvoerbaar zijn voor de bank. Bij ons is dat niet het geval! Door onze unieke combinatie, garanderen wij dat de afspraken uitvoerbaar zijn voor de bank.

Willen jullie dus scheidingsbemiddeling en financieel advies in één?

Dan is Zorgeloosch Scheiden iets voor jullie.

Inkomen & Financiën

Bij een scheiding komen veel financiële zaken aan bod. Zo hebben we het over jullie huis, maar denk ook aan jullie pensioen, inkomen en belastingen.

Pensioen

Wanneer jullie gaan scheiden, moet ook het opgebouwde pensioen worden verdeeld. Dit gaat wel alleen om de hoeveelheid die is opgebouwd tijdens jullie huwelijk.

Inkomen

Als één van jullie geen baan heeft of veel minder verdient dan de ander, wordt het moeilijk om hier zelf van te leven of de kinderen te worden onderhouden. Er wordt dan gebruikgemaakt van partneralimentatie. Partneralimentatie is een bedrag dat jij of je ex-partner aan de ander betaald, zodat hij/zij hier zelf van kan leven. De afspraken over de partneralimentatie staan beschreven in het echtscheidingsconvenant.

Belastingen

Een scheiding heeft ook gevolgen voor je belastingen. Zo moeten jullie apart belastingaangifte gaan doen en hebben de afspraken over het huis, de alimentatie en de kosten van de scheiding invloed op je belastingaangifte.

Wil je meer weten over alle financiële afspraken en financiële gevolgen van de scheiding?

Ons duo van financieel adviseur en scheidingsbemiddelaar helpt jullie graag.

Scheiden & Mediation

Bij Zorgeloosch Scheiden maken we gebruik van mediation. We willen namelijk een vechtscheiding voorkomen. Zo kunnen jullie na de scheiding nog normaal met elkaar om gaan. En vooral als jullie kinderen hebben is dit erg belangrijk.

Voordelen van een mediator

Scheidingstraject verloopt sneller dan bij een advocaat
Je maakt de beste afspraken voor jullie beiden
Een mediator is goedkoper dan een advocaat
Je voorkomt een vechtscheiding!
Wil je een vechtscheiding voorkomen en de best mogelijke afspraken maken voor jullie en de kinderen?

Dan is Zorgeloosch Scheiden iets voor jullie!

“Het was een prettige samenwerking”
“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10