Coronavirus

Je kunt je scheiding gewoon starten bij Zorgeloosch ondanks het coronavirus/ Covid-19. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Een gratis kennismaking kun je fysiek of via beeldverbinding bij ons plannen.

Kan ik een afspraak inplannen om onze scheiding te starten?

Ja je kunt gewoon een afspraak inplannen. Onze dienstverlening kan gewoon door blijven gaan. We volgen hierin het advies van het RIVM. Dat betekent dat je een afspraak kunt maken om de scheiding te starten. Dat kan en mag volgens het RIVM fysiek. Dat kan bij ons op kantoor, bij jou in de buurt. Of je kunt kiezen voor een afspraak via videobellen. Als je contact met ons opneemt plant onze medewerker een afspraak met jullie in.

En hoe ziet het vervolg van onze scheiding eruit?

  1. We plannen een kennismaking in met jullie alletwee. Dat kan dus ook via videoverbinding. Vanuit Zorgeloosch zijn daarbij een mediator en een financieel adviseur aanwezig.
  2. We vragen jullie om stukken te uploaden via jullie toegang tot jouw klantomgeving.
  3. Op basis van het kennismakingsgesprek schetsen we jullie het vervolg van jullie scheiding. Wat we gaan regelen en hoe.
  4. We plannen een vervolgafspraak.

Ik wil liever gewoon fysiek een afspraak met mijn partner en mediator en adviseur in plaats van videobellen. Kan dat?

Je kunt bij ons fysiek een kennismakingsgesprek inplannen. Dit op één van onze 65 gesprekslocaties, thuis kan ivm corona niet. We willen jouw gezondheid en die van ons op deze manier borgen. We volgen bij Zorgeloosch de richtlijnen van het RIVM en vermijden privé en professioneel sociaal contact. Dat betekent dat we sowieso 1,5 meter afstand houden tijdens het gesprek van elkaar. Daarnaast schudden we uiteraard geen handen en heeft geen van jullie of gezinsleden klachten. Als je al een afspraak hebt ingepland fysiek en één van jullie krijgt toch klachten dan kun je ons gerust bellen om de de afspraak te verzetten of alsnog via online videobellen te laten lopen.

Hoe werkt dat: een mediationafspraak via videobellen?

Technisch gezien: we gebruiken software waarmee er een videoverbinding tot stand komt via de browser. Je hoeft niks te installeren. Je krijgt van ons een link per email en als je daarop klikt wijst het zich vanzelf. Natuurlijk is een gesprek voeren per videoverbinding iets anders dan een fysieke afspraak. Het vergt iets meer van jullie en van de mediator. Daarom spreken we voor het gesprek begin enkele duidelijke regels af zodat we zo min mogelijk last hebben van de techniek tijdens het gesprek.

Meer informatie over scheiden via videobellen vind je hier

Welke maatregelen nemen we als Zorgeloosch om verspreiding tegen te gaan?

Iedere collega is op de hoogte van de algemene richtlijnen RIVM en:

  1. Extra hygiëne voorzorgsmaatregelen op de vestigingen
  2. Instructie handen wassen op ieder toilet
  3. We geven klanten geen hand bij afspraken
  4. We gebruiken een spatscherm op onze locaties
  5. Communicatie intern over ontwikkelingen pandemie
  6. We werken zoveel mogelijk thuis

Moeten wij geen mondkapjes gebruiken?

Nee. Momenteel adviseert het RIVM alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes en dan in combinatie met andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat gebeurt er als een collega bij Zorgeloosch het virus blijkt te hebben?

Als de test positief is, dus als de persoon besmet is, blijft de patiënt in isolatie. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst doet dan zogenoemd contactonderzoek. Alle mensen waarmee de patiënt tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad, moeten gedurende de incubatietijd hun gezondheid in de gaten houden. Als zij ziekteverschijnselen krijgen, moeten zij dat aan de GGD melden en begint het verhaal van vooraf aan.

Laatste update: 13-10-2020

“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8
“Scheiden is een emotioneel traject. In mijn geval ben ik 'wars' van alle administratieve rompslomp, omdat het emotionele de overhand neemt. De administratieve kant staat me tegen, al weet ik dat ik hier ook doorheen moet.

Met Zorgeloosch heb ik heel weinig met de administratie te maken gehad. Alles werd geregeld en uitgelegd, dus het is echt op een administratief zorgeloze manier scheiden.”
Mediator:
Nina Tillema
10