Wat is mediation?

Scheiden & Mediation

1 nov -

Samen nadenken over de toekomst?

Dat jullie samen nadenken over de toekomst, is niet alleen goed voor de kinderen maar ook voor jullie financiële situatie na de scheiding.

Samen nadenken over de toekomst?

Dat jullie samen nadenken over de toekomst, is niet alleen goed voor de kinderen maar ook voor jullie financiële situatie na de scheiding.

Niet elke dag is een goeie dag, maar er is iets goeds in elke dag.

Waarom mediation?

Daar kunnen we kort over zijn. In deze emotionele periode, waarin heel veel zal veranderen, kun je wel wat extra hulp gebruiken. Iemand die je helpt bij het zoeken naar oplossingen en je vragen kan beantwoorden.  Je kan natuurlijk een advocaat bellen. Maar daarmee is het overleg wèl weg… En de vraag is of je daar de beste oplossingen mee bereikt?

Wat is mediation?

Mediation gaat uit van jullie oplossend vermogen; jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Het doel is steeds dat jullie er samen uitkomen. Verstand en emotie kunnen elkaar tijdens de scheiding flink in de weg zitten. Mediation, zorgt ervoor dat jullie blijven praten. Met aandacht voor alle emoties maar zonder deze emoties het resultaat te laten beïnvloeden.

Scheidingsbemiddeling met  financieel advies; het beste van twee werelden

We zijn er best trots op. Financieel advies in combinatie met mediation. Bij Zorgeloosch integreren we alles wat jullie op financieel gebied moeten regelen in de mediation. Jullie mediator werkt direct samen met de financieel specialist. Zodat de afspraken die jullie willen maken passend en uitvoerbaar zijn.

Meer weten?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Scheidingsbemiddeling bij Zorgeloosch

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar of mediator gaat samen met jullie op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor allebei aanvaardbaar zijn. Tijdens de bemiddeling zijn jullie zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke oplossing. De taak van de scheidingsbemiddelaar is ervoor te zorgen dat iedereen  gehoord worden en jullie op een constructieve manier met elkaar in gesprek blijven.

Overleggen versus vechten

Er zijn veel manieren om een conflict op te lossen. Je kunt het negeren en hopen dat het overwaait. Je kunt elkaar te lijf gaan en er op timmeren. Een goede scheldpartij is ook een manier om je zienswijze over te brengen. Het kan wel lekker opluchten, natuurlijk. Maar je begrijpt, wij zijn geen voorstanders van er op timmeren of schelden. Daar zijn we bemiddelaar voor. In elk mensenleven ontstaat een conflict. Sommige lossen zichzelf op en sommige kun je zelf oplossen. Maar soms zijn er situaties waar je hulp van een derde moet inschakelen om tot een goede oplossing te komen. Er zijn verschillende redenen waarom het loont om te proberen er in goed overleg uit te komen. Het is minder kostbaar, dat sowieso.  Een ander groot voordeel is dat beide partijen op langere termijn meer tevreden zijn met de uitkomst.  Bovendien kost het meestal minder tijd om tot een oplossing te komen. Alle reden dus om voor het overleg te kiezen.

Help, wij gaan scheiden!

In een emotionele  periode als een scheiding, zitten emotie en verstand elkaar vaak behoorlijk in de weg. En dat is best lastig als je beslissingen moet nemen die invloed hebben op de nabije en meestal onzekere toekomst. Mediation helpt jullie daarbij.

Mediation bij echtscheiding

Een mediator bij echtscheiding  is geen “gewone” mediator. Een scheidingsbemiddelaar heeft zich naast de opleiding Mediation gespecialiseerd in Familie Mediation. Dat betekent dat een echtscheidingsmediator ook over inhoudelijke kennis beschikt. Veel mediators bij scheiding zullen naast de inhoudelijke kennis ook een actievere rol aannemen in de gesprekken. Mediation als jullie uit elkaar gaan werkt trouwens hetzelfde als mediation bij echtscheiding.

Wat mag je verwachten van een scheidingsbemiddelaar?

De allereerste taak van een bemiddelaar is het faciliteren van jullie overleg. Hij of zij zal er alles aan doen om jullie in gesprek te houden. Daarnaast zorgt de bemiddelaar ervoor dat jullie:

  • wensen duidelijk in kaart gebracht worden;
  • allebei over dezelfde informatie beschikken;
  • beiden gelijke aandacht krijgen voor jullie standpunten en visie;
  • over een gelijk kennisniveau beschikken. Als dat niet het geval is zal de scheidingsmediator er voor zorgen dat degene die over minder kennis beschikt, een duidelijke uitleg dan wel toegang krijgt tot de benodigde kennis krijgt ;
  • een gelijke machtsverhouding hebben;
  • een keuze maken waar je achter kunt staan;
  • tot een goede oplossing komen.

Voordelen van mediation

Het is niet voor niets dat er steeds meer geluiden op gaan om mediation bij scheiding  verplicht te stellen als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Tijdens een scheiding lopen jullie belangen, hoe je het ook wendt of keert, uit elkaar. Bovendien ga je niet voor niets uit elkaar. Het ene conflict leidt bijna automatisch naar nog een conflict erbij. Daar zit je dan, met al je emoties. Juist nu moet je ook nog  overleggen en samen afspraken maken over de toekomst van jullie kinderen.

In het belang van de kinderen en het liefst zonder je eigen belang (en emoties) te laten meespelen. Terwijl alle ingrediënten voor een vechtscheiding over de hoofden van de kinderen zijn aanwezig zijn. In Nederland zijn er jaarlijks 16.000 kinderen de dupe van een vechtscheiding. Door te kiezen voor mediation, kunnen jullie een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de kinderen na de scheiding. Bijkomend voordeel: omdat jullie in overleg uit elkaar zijn gegaan, is de kans groot dat jullie je makkelijker op de toekomst richten. Een goede mediator zal ook aandacht besteden aan jullie eigen verwerkingsproces en helpen een stevige basis te leggen voor de nieuwe toekomst.

Zorgeloosch Scheiden

Wij bieden je een totaalpakket en daar zijn we behoorlijk trots op. Eén van onze bemiddelaars begeleidt jullie van begin tot eind bij het maken van de afspraken en stelt het convenant en ouderschapsplan voor jullie op. Ook zorgt de bemiddelaar voor het indienen van jullie echtscheidingsverzoek bij de rechtbank en de inschrijving in de registers van burgerlijke stand. Ongeacht het aantal gesprekken dat jullie nodig hebben om tot overeenstemming te komen.

Daarnaast bieden we jullie de expertise van onze financieel adviseurs. De adviseur is vanaf het begin betrokken bij jullie scheiding. Hij of zij zal jullie begeleiden bij en adviseren in de keuzes die  jullie moeten maken over de woning, pensioenen en verzekeringen. De mediator en de adviseur werken nauw samen en hebben regelmatig overleg. Zodat de afspraken die jullie willen maken ook uitvoerbaar zijn. Wil je meer weten over onze werkwijze?

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen

Dylan Online Marketeer

Delen: