Alimentatie
Alimentatie, daar is vrijwel altijd sprake van bij een scheiding. Dit kan gaan om alimentatie voor de partner, maar ook om alimentatie voor de kinderen. Of je recht hebt op alimentatie na de scheiding en hoe hoog dit bedrag dan zou zijn, is van een groot aantal factoren afhankelijk. Het is te allen tijde verstandig om een alimentatieberekening te laten opstellen door een deskundig bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden. Wij helpen jullie met lastige vraagstukken omtrent jullie scheiding en weten een passende oplossing voor het probleem voor te stellen, door bijvoorbeeld de hoogte van een eventuele alimentatie te berekenen.
Alimentatie bij samenwonen
Ben je niet getrouwd geweest, maar heb je wel samengewoond? Je kunt dan enkel in aanmerking komen voor partneralimentatie als hierover afspraken zijn gemaakt en deze zijn vastgelegd in een samenlevingscontract. Zijn er geen afspraken over alimentatie vastgelegd in een dergelijk contract? Dan zal de ex-partner met het hoogste inkomen ook geen alimentatieplicht ten opzichte van de partner hebben. Als de alimentatieplichtige ex-partner zijn of haar kinderen erkent, dan dient hij of zij wel kinderalimentatie af te dragen.
Hoe zit het met alimentatie bij geregistreerd partnerschap?
Ook bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap kan een ex-partner alimentatieplicht hebben. In principe gelden hiervoor dezelfde regels als bij alimentatie na een scheiding van een getrouwd stel. Zowel een geregistreerde als getrouwde partner hebben namelijk ten opzichte van elkaar onderhoudsplicht en dus ook alimentatieplicht na een scheiding. Een geregistreerd partnerschap kan in onderling overleg beëindigd worden, maar beide partijen dienen wel een overeenkomst te sluiten samen met een advocaat of een notaris. In deze overeenkomst dienen ook afspraken rondom de alimentatie te staan.
Maak goede afspraken rondom de alimentatie
Alimentatie voor de kinderen
Ook kinderen kunnen recht hebben op alimentatie. Kinderalimentatie duidt eigenlijk op het bedrag dat de ouder met het hoogste inkomen tijdens het huwelijk aan zijn of haar kinderen uitgaf aan zaken als kleding, eten, kinderopvang, muziekles en sportclubs. In de meest ideale situatie bespreken gescheiden ouders samen hoeveel alimentatie een kind krijgt. Daarbij wordt gekeken naar hoeveel een kind nodig heeft en de inkomens van beide ouders. Komen gescheiden ouders niet tot een overeenkomst? Dan zal een rechter, in belang van het kind, de hoogte van de kinderalimentatie berekenen. Doorgaans heeft een kind recht op alimentatie tot hij of zij zelfstandig of 21 jaar is. Vanaf 18 jaar ontvangen kinderen de alimentatie van hun ouder zelf. Er gelden overigens aangepaste regels voor kinderen met een handicap.
Zorgeloosch scheiden
- Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
- Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
- Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
- De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
- Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
- Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
- Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing
Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.
Alimentatie bij scheiding
Ga je scheiden en kun je wel wat hulp gebruiken bij de alimentatieberekening? Bij een professioneel bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden kun je een berekening voor de hoogte van de alimentatie laten maken. Dit kan zowel voor een alimentatieberekening van kinderalimentatie als voor alimentatie voor de partner. Aan de hand van alle relevante factoren stellen de scheidingsbemiddelaar en financieel adviseur van Zorgeloosch Scheiden een alimentatie indexering op, waar beide ex-partners zich in kunnen vinden.
Meer lezen over scheiden met kinderen
Meer informatie lezen over wat je moet doen als je gaat scheiden met kinderen? Onze experts hebben ook meer informatie geschreven over:
- Kinderalimentatie berekenen
- Birdnesting (een nieuwe vorm van co-ouderschap)
- Een ouderschapsplan
- Co-ouderschap
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek
Vraag je je af of je recht hebt op alimentatie na jouw scheiding of na jouw geregistreerd partnerschap? Wil je een alimentatie indexering laten opstellen en door een deskundige de hoogte van jouw alimentatie te laten berekenen? Met alle vragen rondom jullie scheiding kun je terecht bij Zorgeloosch Scheiden. Wij bieden rust tijdens het regelen van alle zaken die bij een scheiding komen kijken, bemiddelen en geven financieel advies en laten bovendien duidelijk weten wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk bieden wij ook ruimte voor emoties, want ook emotionele aspecten komen bij een scheiding aan bod. Maak gerust een afspraak voor een gratis intakegesprek. Wil je eerst meer informatie over onze dienstverlening ontvangen? Bel dan 085 0297 452, of plan een gratis kennismakingsgesprek in.