Kinderalimentatie berekenen

Kinderalimentatie berekenen is nodig wanneer je gaat scheiden en kinderen hebt. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. Wil je meer inzicht in jouw rechten en plichten omtrent kinderalimentatie en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij helpen met de berekening van de kinderalimentatie en we kunnen voor je uitzoeken of kinderalimentatie aftrekbaar is, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Heb je te maken met een scheiding? Wij staan voor je klaar.

mediator gesprek

Kinderalimentatie berekenen: wat kosten de kinderen en is kinderalimentatie aftrekbaar?

Als ouders zijn jullie verplicht om financieel voor jullie kinderen te zorgen tot ze de leeftijd van 21 jaar bereiken. Tot de 18e verjaardag ontvangt de alimentatiegerechtigde ouder (één van jullie beide), kinderalimentatie. Daarna mag het kind zelf alimentatie ontvangen. Kinderalimentatie kun je berekenen. Het hangt af van de behoefte van de kinderen en de draagkracht van de ouders om in die behoefte te voorzien. Vaak bepaalt de rechter de hoogte van het alimentatiebedrag. Kinderalimentatie berekenen is dus afhankelijk van:

  • De kosten van het kind;
  • De hoogte van het gezinsinkomen;
  • De draagkracht van beide partners.

Is kinderalimentatie aftrekbaar? Nee, vanaf 2017 is het niet meer mogelijk kinderalimentatie op te geven als schuld in jouw aangifte. Kinderalimentatie is dus niet meer aftrekbaar.

Scheiden met subsidie?

De overheid stelt subsidie beschikbaar als je uit elkaar gaat. Ongeveer 50% van onze klanten komt hiervoor in aanmerking. De subsidie wordt toegekend per persoon, je kunt dus apart van elkaar de check doen. De overheid kijkt naar jouw financiële situatie van 2 jaar geleden.

Na de check weet je of je in aanmerking komt voor scheiden met subsidie

Doe de subsidiecheck!

  1. 50% komt in aanmerking
  2. 1 minuut invultijd
  3. Eenvoudige check voor jouw situatie

Laat ons een kinderalimentatie berekening maken

Wanneer je gaat scheiden is het verstandig om een specialist in te schakelen die helpt met het maken van een kinderalimentatie berekening. Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat een scheiding zo zorgeloos mogelijk verloopt en biedt alle hulp waar dat nodig is. De hoogte van de kinderalimentatie berekenen is daar slechts een onderdeel in. Wil je meer weten over het maken van een kinderalimentatie berekening of over onze dienstverlening? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Heb je andere vragen? Bel naar 085 0293 276 of mail naar contact@zorgeloosch.nl.

“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10
“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”