Kinderalimentatie berekenen

Kinderalimentatie berekenen is nodig wanneer je gaat scheiden en kinderen hebt. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. Wil je meer inzicht in jouw rechten en plichten omtrent kinderalimentatie en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij helpen met de berekening van de kinderalimentatie en we kunnen voor je uitzoeken of kinderalimentatie aftrekbaar is, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Heb je te maken met een scheiding? Wij staan voor je klaar.

mediator gesprek

Kinderalimentatie berekenen: wat kosten de kinderen en is kinderalimentatie aftrekbaar?

Als ouders zijn jullie verplicht om financieel voor jullie kinderen te zorgen tot ze de leeftijd van 21 jaar bereiken. Tot de 18e verjaardag ontvangt de alimentatiegerechtigde ouder (één van jullie beide), kinderalimentatie. Daarna mag het kind zelf alimentatie ontvangen. Kinderalimentatie kun je berekenen. Het hangt af van de behoefte van de kinderen en de draagkracht van de ouders om in die behoefte te voorzien. Vaak bepaalt de rechter de hoogte van het alimentatiebedrag. Kinderalimentatie berekenen is dus afhankelijk van:

  • De kosten van het kind;
  • De hoogte van het gezinsinkomen;
  • De draagkracht van beide partners.

Is kinderalimentatie aftrekbaar? Nee, vanaf 2017 is het niet meer mogelijk kinderalimentatie op te geven als schuld in jouw aangifte. Kinderalimentatie is dus niet meer aftrekbaar.

 

Laat ons een kinderalimentatie berekening maken

Wanneer je gaat scheiden is het verstandig om een specialist in te schakelen die helpt met het maken van een kinderalimentatie berekening. Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat een scheiding zo zorgeloos mogelijk verloopt en biedt alle hulp waar dat nodig is. De hoogte van de kinderalimentatie berekenen is daar slechts een onderdeel in. Wil je meer weten over het maken van een kinderalimentatie berekening of over onze dienstverlening? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Heb je andere vragen? Bel naar 085 0293 276 of mail naar contact@zorgeloosch.nl.

“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”
“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
10