Mediation in Schagen

Schagen mediation

Ons kantoor in Schagen

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Onze bemiddelaar(s) in Schagen

Op zoek naar een mediator in Schagen?

Heb je besloten om te scheiden, dan kan een mediator je vaak verder helpen. Bij mediation wordt gezocht naar een zo goed mogelijke oplossing voor alle partijen. Een mediator zorgt dat jullie met elkaar in gesprek gaan én blijven. Alles met als doel om afspraken te maken waar jullie je beiden in kunnen vinden. Dat maakt de scheiding an sich prettiger, en het contact daarna makkelijker.

Gesprek mediator en mensen die scheiden

Rust in je scheiding dankzij mediation Schagen

De mediator helpt bij het realiseren van de scheiding op een zo prettig mogelijke manier voor beide partijen. Hij of zij behartigt namelijk de belangen van jullie allebei. Een advocaat komt alleen op voor de belangen van de eigen cliënt.

Kunnen jullie wel wat ondersteuning hierin gebruiken en komen jullie uit de regio Noord-Holland, dan is een mediator Schagen een goede manier om de situatie aan te pakken.

De emoties lopen hoog op en jullie maken veel ruzie over de kleinste dingen. Bij een scheiding is het vaak moeilijk om alles van een afstandje te bekijken. Een mediator helpt in dit soort gevallen. Mediation zorgt ervoor dat de rust weer terugkeert en er ruimte is om alles te bespreken wat nodig is. Zodat alle zaken goed geregeld worden. En jullie je allebei kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Een mediator in Schagen zorgt dat jullie scheiding in rustiger vaarwater komt.

Financiën en de hypotheek: dit kan een mediator betekenen

De mediators van Zorgeloosch Scheiden in Schagen werken op een professionele en betrouwbare manier. Zij zijn ingeschreven in het MfN-register, het kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Wanneer dat nodig is, worden onze mediators ondersteund door een financieel adviseur. Zodat de financiën en een eventuele hypotheek goed geregeld worden. Of denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij de belastingaangifte of het regelen van verzekeringen en het pensioen.

Een scheiding zorgt voor veranderingen op al deze vlakken. Samen met de mediator en de financieel adviseur worden de gevolgen van de scheiding in alle aspecten besproken. Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant. En onze medewerkers zorgen ook dat op juridisch vlak alles netjes is geregeld.

Het goed regelen voor de kinderen

Een scheiding is nooit leuk. En vaak zijn er meerdere partijen betrokken, zoals kinderen. In het geval van een scheiding spelen de kinderen een enorm grote rol. Juist omdat beide ouders een zo prettig mogelijke situatie voor de kinderen willen creëren.

Dat betekent concreet het onder andere afspreken van een omgangsregeling. En het maken van afspraken over de kinderalimentatie. Daarnaast helpt een mediator ook met hoe om te gaan met beslissingen die jullie over de kinderen moeten nemen. Een mediator in Schagen helpt jullie om het zo goed mogelijk te regelen voor de kinderen.

De voordelen van mediation in Schagen

Een scheiding betekent een langere periode van stress, soms zelfs ruzies. Een scheiding heeft namelijk invloed op alle aspecten van het leven. Wat te doen met de woning? Hoe regelen we het voor de kinderen? Wat zijn de financiële gevolgen?

Er valt een hoop te regelen. Dit komt allemaal naast de emotionele stress die een scheiding oplevert. Een mediator streeft ernaar om alle organisatorische stress zo laag mogelijk te houden.

Dit zijn de voordelen van mediation:

  • Jullie maken afspraken waar jullie beiden achter staan.
  • Ook voor de kinderen wordt gezocht naar de beste oplossing.
  • Er wordt gezorgd voor overzicht, zodat jullie zeker weten dat alle zaken geregeld zijn.
  • Er is ondersteuning van een financieel adviseur die inzicht geeft in de gevolgen van de scheiding voor de gezamenlijke financiën en de hypotheek.
  • Onze mediators werken op een professionele en betrouwbare wijze.
  • Een snelle en juiste juridische afhandeling.
  • Mediation is goedkoper dan een advocaat.
  • Zorgeloosch Scheiden werkt met een vaste all-in prijs zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat kost een mediator in Schagen?

Mediation start altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de kosten en de aanpak van het traject. Zorgeloosch Scheiden hanteert voor mediation in Schagen altijd een all-in-tarief. Handig, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Het grote voordeel van mediation ten opzichte van het inhuren van een advocaat, is dat je samen maar één mediator nodig hebt. Deze zoekt een oplossing waar beide partijen gelukkig mee zijn. De beide partijen kunnen de kosten van mediation verdelen. Een advocaat werkt maar voor één partij, dus draagt ieder zijn of haar eigen kosten hierin. Bovendien is het uurtarief van een mediator een stuk lager dan dat van een advocaat. Dit alles bespreken we tijdens het gratis kennismakingsgesprek met de mediator in Schagen.

Een mediator aanvragen in Schagen

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dit gesprek vindt plaats op een locatie waar jullie je prettig bij voelen. Dat mag dus bij jullie thuis zijn, maar kan ook op het kantoor van de mediator Schagen. Neem contact op en plan een afspraak in.

Zorgeloosch Scheiden heeft altijd een mediator bij jou in de buurt, in de omgeving van Schagen hebben we ook locaties in Den Helder, Heerhugowaard en Hoorn.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

gesprek met partner over scheiden
“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10
“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”