Mediation in Nijmegen Graafseweg

nijmegen mediation

Ons kantoor in Nijmegen Graafseweg

Graafseweg 274
6532ZV Nijmegen
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Waarom een mediator in Nijmegen?

Zodra het besluit is genomen om uit elkaar te gaan, kom je in een rollercoaster terecht. Je zit waarschijnlijk vol met vragen over hoe de toekomst eruit gaat zien. Ook is het een periode waarin de emoties hoog kunnen oplopen. Want laten we eerlijk zijn, een scheiding is een nare gebeurtenis. Onze mediator in Nijmegen ondersteunt jullie in deze tijd. Hij gaat met jullie in gesprek over de praktische én emotionele kant. Zo creëren jullie gezamenlijke afspraken voor een nieuwe toekomst voor jullie beiden.

Op zoek naar een ervaren mediator in Nijmegen of omgeving?

Onze ervaren mediators in Nijmegen helpen je om in goed overleg uit elkaar te gaan. Je hebt jarenlang lief en leed met elkaar gedeeld. Je deelt samen een stuk geschiedenis. En als jullie kinderen hebben, ook een toekomst als gescheiden ouders. Nu jullie wegen scheiden wil je dat dit in goed overleg gebeurt.

Bij Zorgeloosch Scheiden ben je in goede handen. Wij hebben MfN geregistreerde mediators in Nijmegen en omgeving. Het MfN register is hét landelijke kwaliteitsregister voor mediation. Via verschillende toetsen hebben zij laten zien dat ze op professionele wijze kunnen bemiddelen bij een echtscheiding. Onze mediator Nijmegen helpt jullie graag op een goede manier uit elkaar te gaan.

Wat kun je verwachten van de mediator Nijmegen

Bij Zorgeloosch Scheiden staan we voor een alles-in-één oplossing. Als je gaat scheiden heb je al genoeg aan je hoofd. We willen jullie in deze periode zoveel mogelijk uit handen nemen, zodat je niet voor elk onderwerp naar een andere instantie moet. Een mediator, hypotheekadviseur, notaris. De rechtbank, gemeente, verzekeraar. Overal moeten er zaken geregeld of ingediend worden. Onze mediator in Nijmegen helpt jullie samen met het Zorgeloosch team met alles wat hierbij komt kijken.

Wat kun je van ons verwachten:

 • Mediation: Afspraken over hoe jullie uit elkaar gaan.
  inclusief opstellen van echtscheidingsconvenant en evt. ouderschapsplan.
 • Hypotheek advies: Een passende woonoplossing voor jullie beiden.
  We regelen alles omtrent de huidige hypotheek en evt. nieuwe hypotheek.
 • Financieel advies: Inzicht in jullie financiële situatie na de scheiding.
  We adviseren over alimentatie, belasting, verzekeringen, pensioen en meer.
 • Juridische afhandeling: Juridische controle van alle benodigde stukken.
  We dienen alles in bij de notaris, rechtbank, en gemeente voor een correcte en vlotte afhandeling.

Wat zijn de voordelen van mediation Nijmegen?

“Wat doet een mediator bij scheiding precies? Waarom zou je kiezen voor mediation?” Het zijn vragen die we regelmatig horen. Bij het regelen van je scheiding maken jullie een aantal afspraken. Over hoe jullie uit elkaar gaan, het verdelen van eigendommen en de financiën met mogelijke alimentatie. Ook maak je afspraken over jullie kinderen en de opvoeding na de scheiding. Dit kun je vastleggen met een advocaat of met een mediator.

Het voordeel van een mediator is dat hij of zij ook naar het emotionele proces kijkt. En, in tegenstelling tot een advocaat, de belangen van jullie beiden behartigt. Met als doel tot afspraken te komen die voor jullie beiden goed zijn. Vanuit de ervaring van tientallen scheidingen elk jaar, helpt hij jullie in alle praktische zaken.

Hij zorgt dat:

 • Er ruimte is voor de emotionele kant.
 • De standpunten van ieder van jullie gelijkwaardig aan bod komen.
 • Er aandacht blijft voor het belang van de kinderen.
 • Jullie afspraken maken die wettelijk kloppen én goed zijn voor ieder.

In een serie gesprekken wijst hij jullie op de mogelijkheden, waarbij jullie zelf de invulling én het tempo bepalen.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Vrouw aan de telefoon

Wat kost een mediator in Nijmegen?

Zoals je hierboven al kon lezen, kun je een scheiding regelen met een advocaat of met een mediator. Behalve het verschil in de werkwijze, heeft een mediator nog een belangrijk voordeel: de kosten. Het gemiddelde uurtarief van een advocaat ligt vaak een stuk hoger dan dat van een mediator. De uiteindelijke kosten van de scheiding zijn altijd afhankelijk van de situatie. Als alles langer duurt dan verwacht kan dit een onaangename verrassing blijken. Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we daarom een vast all-in tarief, of je nu 2 of 10 gesprekken hebt. Zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Mediation in Nijmegen mét financieel advies

Uniek aan de methode van Zorgeloosch Scheiden in Nijmegen is het financieel advies. Jullie worden niet alleen begeleid door een mediator, maar ook door een gespecialiseerd financieel echtscheidingsadviseur. Hij is jullie centrale aanspreekpunt voor alle vragen omtrent financiën en hypotheek.

 • Kan een van ons in de huidige woning blijven?
 • En, wat zijn er voor nieuwe hypotheek mogelijkheden?
 • Hoe gaat het financiële plaatje voor ieder van jullie er straks uitzien?

Al in het eerste kennismakingsgesprek zal de financieel echtscheidingsadviseur met jullie de SnelWonenScan uitvoeren. Hiermee kijkt hij of jullie woonwensen haalbaar zijn. Door onze jarenlange ervaring en samenwerkingen met banken als ING en Rabobank, kunnen we snel inschatten wat er mogelijk is.

Aanvragen van jullie mediator in Nijmegen

Zijn jullie op zoek naar mediation in Nijmegen of op zoek naar een locatie in de buurt van Nijmegen, onze mediators zitten ook in:

Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek aan. In dit vrijblijvende eerste gesprek komen de mediator en financieel adviseur bij jullie langs, of je spreekt af op de locatie van Zorgeloosch Scheiden in Nijmegen. Zij nemen de situatie met jullie door en:

 • Geven aan wat je van de mediation kan verwachten.
 • Geven inzicht in jullie woonwensen met de SnelWonenScan.
 • Brengen jullie belangrijkste punten in kaart.
 • Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Het gesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Laat je gegevens achter en we nemen contact op om een afspraak in te plannen.

“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9