Wat is een convenant

De kogel is door de kerk; jullie besluiten om uit elkaar te gaan. Nu beginnen jullie met het regelen van de scheiding en wat er allemaal bij komt kijken.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het opstellen van het echtscheidingsconvenant. ‘Wat is een convenant?’, vragen jullie je misschien af.

Wat is een convenant?

In het scheidingsconvenant staan alle afspraken die jullie maken over de scheiding. Het convenant moet worden ingediend bij de rechtbank. Het is vereist, vóór de rechter de scheiding in behandeling kan nemen. Wat staat zoal in een convenant? In het convenant staan de afspraken die jullie gemaakt hebben over onder andere de alimentatie, pensioen, bezittingen en schulden, het huis en jullie onderneming. Als jullie minderjarige kinderen hebben, is naast het convenant ook een ouderschapsplan verplicht. De afspraken die in het convenant staan, moeten worden nageleefd; ze zijn rechtsgeldig. Dat betekent dat de rechter kan ingrijpen wanneer jij of je partner een afspraak in het convenant niet nakomt. Het is dus erg belangrijk dat jullie het convenant met zorg opstellen en dat jullie allebei achter de afspraken staan. Een mediator kan hierbij helpen.

In het scheidingsconvenant staan alle afspraken die jullie maken over de scheiding

Hulp bij het opstellen van een convenant

Er komt veel kijken bij het opstellen van een convenant wanneer je gaat scheiden. Zorgeloosch Scheiden kan je daarbij helpen. Bij ons kun je terecht voor advies en begeleiding bij de scheiding. Vraag gratis en vrijblijvend een intakegesprek aan door te bellen naar 088 1661 553 of door een mail te sturen naar [email protected] of door het contactformulier in te vullen va onderstaande link.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen