Verdeling hypotheek bij scheiding

De gelijke verdeling van de hypotheek bij een scheiding gebeurt wanneer jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen.

Jullie huis is dan namelijk voor de helft van de ene persoon en voor de helft van de andere. Dit geldt ook voor de hypotheek: jullie zijn beiden aansprakelijk voor 50 procent van de hypotheekschuld. Dit geldt ook wanneer één van jullie niet meer in het huis woont. Dit komt omdat er voor de verstrekker van de hypotheek niets verandert bij jullie scheiding.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag door ons kunt laten doen

Een verdeling van de hypotheek bij scheiding, hoe werkt dat?

Wanneer jullie gaan scheiden na getrouwd geweest te zijn in gemeenschap van goederen betekent dit dat al jullie bezittingen en schulden gelijk worden verdeeld. Bij scheiding komt er dus ook een verdeling van de hypotheek. Hierdoor dragen jullie beide de hypotheeklasten. Na het scheiden zijn er verschillende mogelijkheden. Eén van jullie beiden kan in het huis blijven wonen, maar misschien willen jullie allebei van het koophuis af. Voor beide situaties gelden verschillende voorwaarden. Bij Zorgeloosch Scheiden begeleiden wij jullie naar de juiste keus met mediation en financieel advies. We zijn specialisten op het gebied van scheiden en financiën en geven jullie een goed advies dat past bij jullie beiden. Ook begeleiden we jullie bij het overleg. Op deze manier kunnen jullie samen tot de beste oplossing komen. Vraag nu vrijblijvend een gratis intakegesprek aan! Bel 088 1661 553 of vul het formulier op onze website in. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie situatie en maken we een persoonlijk plan van aanpak. Daar hoort de verdeling van de hypotheek ook bij.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen