Zorgeloosch. is preferred partner van

Op basis van de ingevulde gegevens wordt het mogelijk lastig om de woning en hypotheek over te kunnen nemen, maar de details zijn in jouw situatie van belang.

De mogelijkheden hangen onder andere af van de precieze hoogte van jouw inkomen, de uitkoopsom, de hoogte van de hypotheek en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Ook de eisen en regels van jouw hypotheekverstrekker kunnen een rol spelen.

De hoogte van je inkomen kan in jouw situatie de cruciale factor zijn om de woning wel of niet te kunnen overnemen. Jouw inkomenssituatie en andere zaken die van invloed zijn op jouw mogelijkheden, kun je het best bespreken met een van onze financieel adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingssituaties, weten precies waar je rekening mee moet houden en hebben vaak vindingrijke oplossingen. Wellicht krijg je nog een salarisverhoging, waardoor er meer mogelijk is dan je eerst had verwacht. Of er zijn mogelijkheden binnen de familie om je te helpen, zoals met een schenking.

Ook de medewerking van je ex-partner is belangrijk. Samen afstemmen, al dan niet onder begeleiding van een mediator, geeft vaak meer mogelijkheden, zodat jullie beide op een goede manier verder kunnen. Denk hierbij aan de afspraken die jullie maken over bijvoorbeeld de woningwaarde.

De betaalbaarheid van je woning is uiteraard ook van belang. Onze scheidingsbemiddelaars helpen je met inzicht in je (eigen) inkomsten en uitgaven en je mogelijkheden, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Ook kijken we samen met jullie naar een eventuele partneralimentatie. Soms zijn er mogelijkheden om toch (tijdelijk) in de woning te blijven wonen, zonder dat de hypotheek (op korte termijn) wordt overgenomen. Onze specialisten informeren jullie graag over de mogelijkheden in jullie situatie.

De beste oplossing bij jouw bank

Als je het huis wilt overnemen van jouw partner, dan ga je in contact met jouw hypotheekverstrekker. Vaak is dit maatwerk. Omdat wij een onafhankelijke adviseur zijn, hebben we nauwe banden met bijna iedere geldverstrekker. Wij weten daarom direct wat we kunnen doen in jouw situatie en er is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt!

Kosteloos bellen met een expert over jouw uitslag?

Kies zelf een datum en tijdstip en we bellen jou terug om jouw vragen te bespreken.


Ook interessant voor jou:

  1. Scheidenscan: Weten wat jouw scheiding kost en wat je moet regelen?
  2. Scheiden met subsidie? Doe de check. 50% komt in aanmerking
  3. Scheiding zelf regelen? Bekijk pakketten vanaf 300€ p.p.
“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9