Er lijkt iets niet juist te zijn in de ingevulde gegevens. Je geeft aan dat er geen hypotheekschuld is en dat er sprake is van een onderwaarde.

Een onderwaarde ontstaat als de hypotheekschuld op de woning hoger is dan de woningwaarde (bij verkoop). We nemen aan dat de woning echter wel een waarde vertegenwoordigd. Mogelijk valt de wijze van invullen samen met de afspraken die jullie hebben gemaakt, die je niet op de juiste wijze kwijt kunt in de scan. Het is door deze invoer echter niet mogelijk om in de scan te beoordelen wat jouw mogelijkheden zijn om de woning te kunnen overnemen.

We raden je aan de scan opnieuw in te vullen of om jullie situatie te bespreken met onze mediator en financieel echtscheidingsadviseur. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingssituaties en weten precies waar je rekening mee moet houden. Denk daarbij aan de impact van de verdeling van vermogen en de fiscale gevolgen.

Daarom is ook de medewerking van je ex-partner van belang. Samen afstemmen, al dan niet onder begeleiding van een mediator, geeft vaak meer mogelijkheden, zodat jullie beide op een goede manier verder kunnen.

De beste oplossing bij jouw bank

Als je het huis wilt overnemen van jouw partner, dan ga je in contact met jouw hypotheekverstrekker. Vaak is dit maatwerk. Omdat wij een onafhankelijke adviseur zijn, hebben we nauwe banden met bijna iedere geldverstrekker. Wij weten daarom direct wat we kunnen doen in jouw situatie en er is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt!

Kosteloos bellen met een expert over jouw uitslag?

Kies zelf een datum en tijdstip en we bellen jou terug om jouw vragen te bespreken.


Ook interessant voor jou:

  1. Scheidenscan: Weten wat jouw scheiding kost en wat je moet regelen?
  2. Scheiden met subsidie? Doe de check. 50% komt in aanmerking
  3. Scheiding zelf regelen? Bekijk pakketten vanaf 300€ p.p.
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8