Met de ingevulde gegevens zien we mogelijkheden voor jou om de woning te kunnen overnemen, dus dat is positief.

Je geeft aan dat er geen hypotheekschuld is, met een uitkoopsom van meer dan € 100.000. De details en onderlinge afspraken zijn in jouw situatie van belang. De mogelijkheden hangen onder andere af van de precieze hoogte van de uitkoopsom en jouw bruto jaarinkomen en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Ook de eisen en regels van jouw hypotheekverstrekker kunnen een rol spelen.

De hoogte van je inkomen kan in jouw situatie de cruciale factor zijn om de woning wel of niet te kunnen overnemen. Jouw inkomenssituatie en andere zaken die van invloed zijn op jouw mogelijkheden, kun je het best bespreken met een van onze financieel adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingssituaties, weten precies waar je rekening mee moet houden en hebben vaak vindingrijke oplossingen. Wellicht kun je wat extra werken of krijg je nog een salarisverhoging, waardoor er meer mogelijk is dan je eerst had verwacht.

Ook de medewerking van je ex-partner is belangrijk. Samen afstemmen, al dan niet onder begeleiding van een mediator, geeft vaak meer mogelijkheden, zodat jullie beide op een goede manier verder kunnen. Denk hierbij aan de afspraken die jullie maken over bijvoorbeeld de woningwaarde.

De betaalbaarheid van je woning is uiteraard ook van belang. Onze scheidingsbemiddelaars helpen je met inzicht in je (eigen) inkomsten en uitgaven en je mogelijkheden, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Ook kijken we samen met jullie naar partneralimentatie als dat een mogelijkheid is.

De beste oplossing bij jouw bank

Als je het huis wilt overnemen van jouw partner, dan ga je in contact met jouw hypotheekverstrekker. Vaak is dit maatwerk. Omdat wij een onafhankelijke adviseur zijn, hebben we nauwe banden met bijna iedere geldverstrekker. Wij weten daarom direct wat we kunnen doen in jouw situatie en er is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt!

Kosteloos bellen met een expert over jouw uitslag?

Kies zelf een datum en tijdstip en we bellen jou terug om jouw vragen te bespreken.


Ook interessant voor jou:

  1. Scheidenscan: Weten wat jouw scheiding kost en wat je moet regelen?
  2. Scheiden met subsidie? Doe de check. 50% komt in aanmerking
  3. Scheiding zelf regelen? Bekijk pakketten vanaf 300€ p.p.
“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8