Jouw uitslag van de Hypotheekscan

Zorgeloosch. is preferred partner van

Op basis van de ingevulde gegevens lijkt het in eerste instantie niet mogelijk om de woning en hypotheek over te kunnen nemen, maar de details en onderlinge afspraken zijn in jouw situatie van belang.

De mogelijkheden hangen onder andere af van de precieze hoogte van jouw bruto jaarinkomen, de uitkoopsom, de hoogte van de hypotheek en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Ook de eisen en regels van jouw hypotheekverstrekker kunnen een rol spelen.

De hoogte van je inkomen kan in jouw situatie de cruciale factor zijn om de woning wel of niet te kunnen overnemen. Jouw inkomenssituatie en andere zaken die van invloed zijn op jouw mogelijkheden, kun je het best bespreken met een van onze financieel adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingssituaties, weten precies waar je rekening mee moet houden en hebben vaak vindingrijke oplossingen. Wellicht kun je wat extra werken, of krijg je nog een salarisverhoging, waardoor er meer mogelijk is dan je eerst had verwacht.

Ook de medewerking van je ex-partner is belangrijk. Samen afstemmen, al dan niet onder begeleiding van een mediator, geeft vaak meer mogelijkheden, zodat jullie beide op een goede manier verder kunnen. Denk hierbij aan de afspraken die jullie maken over bijvoorbeeld de woningwaarde.

De betaalbaarheid van je woning is uiteraard ook van belang. Onze mediators helpen je met inzicht in je (eigen) inkomsten en uitgaven en je mogelijkheden, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Ook wordt er samen met jullie gekeken naar een eventuele partneralimentatie. Soms zijn er mogelijkheden om toch (tijdelijk) in de woning te blijven wonen, zonder dat de hypotheek (op korte termijn) wordt overgenomen. Onze specialisten informeren jullie graag over de mogelijkheden in jullie situatie.

Vragen? Plan een gratis telefonische afspraak met onze financieel adviseur

Kies zelf een datum en tijdstip en we bellen jou terug om jouw vragen te bespreken.


“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”
“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10