Jouw uitslag van de Hypotheekscan

Zorgeloosch. is preferred partner van

Op basis van de ingevulde gegevens wordt het mogelijk lastig om de woning en hypotheek over te kunnen nemen, maar de details zijn in jouw situatie van belang.

De mogelijkheden hangen onder andere af van de precieze hoogte van jouw inkomen, de uitkoopsom, de hoogte van de hypotheek en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Ook de eisen en regels van jouw hypotheekverstrekker kunnen een rol spelen.

De hoogte van je inkomen kan in jouw situatie de cruciale factor zijn om de woning wel of niet te kunnen overnemen. Jouw inkomenssituatie en andere zaken die van invloed zijn op jouw mogelijkheden, kun je het best bespreken met een van onze financieel adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingssituaties, weten precies waar je rekening mee moet houden en hebben vaak vindingrijke oplossingen. Wellicht kun je wat extra werken, of krijg je nog een salarisverhoging, waardoor er meer mogelijk is dan je eerst had verwacht.

De betaalbaarheid van je woning is uiteraard ook van belang. Onze scheidingsbemiddelaars helpen je met inzicht in je (eigen) inkomsten en uitgaven en je mogelijkheden, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Ook wordt er samen met jullie gekeken naar een eventuele partneralimentatie.

Ook de medewerking van je ex-partner is van belang. Samen afstemmen, al dan niet onder begeleiding van een mediator, geeft vaak meer mogelijkheden, zodat jullie beide op een goede manier verder kunnen. Denk hierbij aan de afspraken die jullie maken over bijvoorbeeld de woningwaarde.

Vragen? Plan een gratis telefonische afspraak met onze financieel adviseur

Kies zelf een datum en tijdstip en we bellen jou terug om jouw vragen te bespreken.


“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9