Je wilt scheiden;

Het is een gevoelig onderwerp waar veel emoties en twijfels bij komen kijken. Voor welke keuzes kom je te staan? Welke stappen moet je ondernemen? En hoe ga je ermee om wanneer je partner nog niet zover is?

Op deze pagina geven we antwoorden op die vragen en leggen we uit wat Zorgeloosch voor jouw situatie kan betekenen.

Maak je je zorgen over je woonsituatie tijdens en na je scheiding?
Lees hier waarom je toch kunt scheiden in deze krappe woningmarkt.

Hoe nu verder?

Je relatie is niet meer wat het is geweest en de rek is eruit. We begrijpen dat het lastig is om de knoop door te hakken. Je bent misschien bang voor de gevolgen, zoals: hoe gaat mijn partner reageren op het nieuws en hoe nu verder met het huis of de kinderen? Durf de eerste stap te zetten en maak een scheiding bespreekbaar. Wanneer je besluit dit uit te stellen uit angst, wat natuurlijk een logische gedachte is, kan het zo zijn dat de situatie escaleert. Uit elkaar gaan op een goede manier wordt dan lastig.

Je wilt scheiden

Scheiden: wat staat mij te wachten?

Wanneer je besloten hebt te gaan scheiden komt er een hoop op je af. Er moeten veel zaken geregeld worden waar je het liefst samen uitkomt, zoals;

Stuk voor stuk onderwerpen waar je je meestal niet in verdiept hebt, maar waarvan het heel belangrijk is dat ze goed zijn geregeld bij een scheiding.

Een mediator en financieel adviseur kunnen je helpen deze stappen inzichtelijk te maken en je ontzorgen in al het regelwerk dat moet gebeuren. Zij zijn onpartijdig en creëren een goede en eerlijke oplossing voor beiden. Je hoeft je daarbij ook niet meer druk te maken over de gevolgen van jouw scheiding.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat Zorgeloosch voor jouw situatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om naar je te luisteren en advies te geven op basis van jouw situatie.

Scheiden van tafel en bed

Misschien overweeg je uit elkaar te gaan, maar op papier toch getrouwd te blijven. Dat heet scheiden van tafel en bed. Veel mensen weten niet dat bij deze vorm van scheiden hetzelfde moet regelen als bij een gewone echtscheiding, maar voor de wet blijf je getrouwd. Je moet bijvoorbeeld je financien regelen, maar ook het ouderschapsplan voor je kinderen. Mensen kiezen bijvoorbeeld voor deze vorm wanneer ze vanwege het geloof niet mogen scheiden, of omdat het financieel gezien niet lukt. Er is meer mogelijk voor je situatie dan je denkt, bij Zorgeloosch ben je verzekerd van professioneel advies. Een expert bespreekt je situatie en neemt je mee in de mogelijkheden. Het eerste gesprek is volledig kosteloos.

Wat kan Zorgeloosch voor mijn scheiding betekenen?

Zorgeloosch verzorgt mediation in combinatie met financieel advies. Naast een mediator zit altijd een financieel adviseur aan tafel, die meer voor elkaar krijgt dan je zelf zou kunnen of enkel een mediator je kan bieden. Zij geven je advies en voorkomen escalatie van de situatie. Hierbij staat het belang van jullie beiden plus die van je kinderen voorop. Daarnaast werkt Zorgeloosch samen met verschillende partners, zoals banken en verzekeraars, om de beste oplossing voor je hypotheek en scheiding te realiseren. Kortom: Zorgeloosch biedt alle expertise onder één dak en ontzorgt je in alle stappen van het scheidingsproces. Dat is dé alles-in-1 oplossing.

Maak kennis met de aanpak van Zorgeloosch in een gratis kennismakingsgesprek. Onze experts helpen je graag verder met jouw situatie en vragen.

Wat Zorgeloosch allemaal voor je regelt

 1. Opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan in overleg met jou en je partner.
 2. Samen komen tot een goede regeling over e.v.t. alimentatie en verdeling van vermogen, bezittingen en schulden.
 3. Een woonoplossing voor beiden creëren zowel tijdens als na de scheiding.
 4. Regelen van alles wat betrekking heeft op je hypotheek, zoals een notaris, aankoop van een e.v.t. nieuwe woning, taxatie, controleren van hypotheek- en leveringsakten en het opstellen van een financieel plan.
 5. Aanvragen van de scheiding bij de rechtbank.
 6. Aanvragen van eventuele toeslagen.
 1. Inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de Basisregistratie Personen en bij de gemeente.
 2. De belastingdienst op de hoogte brengen van je nieuwe situatie, plus het aanpassen van de voorlopige aanslag/teruggave.
 3. Verzorgen van de belastingaangifte, ook na je scheiding.
 4. Verzorgen en wijzigen van verzekeringen inclusief polisopzegservice.
 5. Regelen van de pensioenverevening, het verdelen van het ouderdomspensioen van jou en je (ex-)partner.
 6. De impact van de scheiding op het kind/de kinderen proberen te beperken door kindgesprekken te voeren of je kosteloos in contact te brengen met een KIEScoach.
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Mediator:
9