Scheiden en wonen

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Wanneer je besloten hebt te gaan scheiden is je woonsituatie een van de eerste dingen die aan de orde komt.

 1. Wie blijft er in het huis wonen?
 2. Hoe creëer ik een goede woonoplossing tijdens en na mijn scheiding?
 3. Kan ik wel een nieuwe woonsituatie bekostigen?

Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen is het van belang dat je je woonsituatie en hypotheek al regelt tijdens je scheiding en niet erna. Bij Zorgeloosch sluit naast de mediator ook een financieel adviseur aan om je woonsituatie zo goed mogelijk te regelen.

Wij bieden een gratis kennismakingsgesprek met een mediator waarin jullie situatie uitgebreid wordt besproken en je vragen en verwachtingen kunt afstemmen.

Partner vertellen over scheiding

Scheiden met een koophuis; wat staat mij te wachten?

Als je gaat scheiden, komt daar een hoop bij kijken. Bezitten jullie samen een huis? Dan is er een hoop wat jullie moeten regelen, zoals;

 • Bepalen of één van jullie de hypotheek overneemt of jullie het huis willen verkopen.
 • Waarde bepalen van het huis door middel van een taxatie. Dit is belangrijk voor de overwaarde van huis en de verdeling daarvan.
 • Het uitkopen van de ander en het overnemen van de hypotheek.
 • Regelen van Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid.
 • Inzicht in je financiën om een nieuwe woonsituatie te kunnen regelen.

We begrijpen dat dit niet je alledaagse bezigheden zijn en dat het lastig is om hier zelf aan uit te komen. Zeker nu er enorme krapte is ontstaan op de woningmarkt. Een mediator en financieel adviseur kunnen je helpen beslissingen te nemen, je financiën inzichtelijk te maken en je te ontzorgen in alles wat geregeld moet worden. Zij zijn onpartijdig en creëren een goede en eerlijke oplossing voor beiden.

Maak kennis met de aanpak van Zorgeloosch in een gratis kennismakingsgesprek. Onze experts helpen je graag verder met jouw situatie en vragen.

Overnemen of verdelen huis en hypotheek

Gaan jullie uit elkaar en wil één van jullie in het huis blijven wonen? Kun je dat wel betalen? Hoe verdeel je jullie grootste financiële bezit? Bij het overzetten of verdelen van jullie huis en hypotheek komt veel kijken en hoe regel je dit nou goed? Daarvoor zijn 3 manieren:

 • Éen van jullie blijft in het huis wonen en koopt de ander uit.
 • Jullie verkopen het huis en delen de winst of schuld.
 • Jullie verdelen de woning nog niet.

Binnen de eerste optie heb je nog 3 mogelijkheden: ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid, de bestaande hypotheek aflossen door een nieuwe hypotheek af te sluiten of economisch toebedelen.

Lees meer over de opties overnemen of verdelen

Je wilt scheiden

Hoe regel ik een nieuwe woonsituatie?

Wanneer je (ex-)partner de hypotheek overneemt, moet je gaan nadenken over een nieuwe woonsituatie. Vaak is het lastig om hier zelf aan uit te komen, zeker nu er krapte heerst op de woningmarkt. Er is meer mogelijk dan je denkt en ook voor jou kan een goede woonoplossing gevonden worden.

Bij mediation van Zorgeloosch is naast een mediator daarom ook een financieel adviseur betrokken die meer voor elkaar krijgt dan je zelf zou kunnen of enkel een mediator je kan bieden. Zo wordt er gekeken naar jouw specifieke financiële mogelijkheden voor een nieuwe woonsituatie. Daarnaast werkt Zorgeloosch samen met verschillende partners zoals banken en verzekeraars, om de beste oplossing voor je hypotheek en scheiding te realiseren. De financiële echtscheidingsspecialisten helpen dagelijks mensen met hun huis en hypotheek bij scheiding.

Bij Zorgeloosch ben je dus verzekerd van professioneel advies. Een expert bespreekt je situatie en neemt je mee in de mogelijkheden. Het eerste gesprek is volledig kosteloos.

Wat Zorgeloosch allemaal voor je regelt

 1. Opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan in overleg met jou en je partner.
 2. Samen komen tot een goede regeling over e.v.t. alimentatie en verdeling van vermogen, bezittingen en schulden.
 3. Een woonoplossing voor beiden creëren zowel tijdens als na de scheiding.
 4. Regelen van alles wat betrekking heeft op je hypotheek, zoals een notaris, aankoop van een e.v.t. nieuwe woning, taxatie, controleren van hypotheek- en leveringsakten en het opstellen van een financieel plan.
 5. Aanvragen van de scheiding bij de rechtbank.
 6. Aanvragen van eventuele toeslagen.
 1. Inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de Basisregistratie Personen en bij de gemeente.
 2. De belastingdienst op de hoogte brengen van je nieuwe situatie, plus het aanpassen van de voorlopige aanslag/teruggave.
 3. Verzorgen van de belastingaangifte, ook na je scheiding.
 4. Verzorgen en wijzigen van verzekeringen inclusief polisopzegservice.
 5. Regelen van de pensioenverevening, het verdelen van het ouderdomspensioen van jou en je (ex-)partner.
 6. De impact van de scheiding op het kind/de kinderen proberen te beperken door kindgesprekken te voeren of je kosteloos in contact te brengen met een KIEScoach.

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Samen staan we sterker

De klant ontzorgen van A tot Z; dit lukt ons alleen door nauw samen te werken met banken, bedrijven en organisaties die ons dienstenpallet aanvullen en verrijken.

Samen staan we sterker. En komt de verwezenlijking van onze missie ‘iedereen een Zorgenvrij leven’ voor onze klanten steeds een stapje dichterbij.

“Het was een prettige samenwerking”
“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10