Wat is mediation en hoe zou het mij kunnen helpen?

Mediation is de helpende hand bij jouw scheidingsproces door onpartijdig en eerlijk te handelen. Er zijn veel stappen die je moet doorlopen bij een scheiding, wat kan zorgen voor frictie tussen jou en je partner.

Start je vroegtijdig met mediation, dan kan je een vechtscheiding voorkomen en zorg je ervoor dat anderen, zoals bijvoorbeeld kinderen, niet de dupe worden. Daarnaast zit een mediator onpartijdig met jullie aan tafel en ontzorgt je in alles wat geregeld moet worden voor je scheiding.

mediation zorgeloosch kosten

Voordelen van mediation

Samen goed uit elkaar gaan, dat is wat je graag wilt. Verder op deze pagina nemen we je mee in de voordelen van mediation, hoe je je partner kan overtuigen van mediation en wat Zorgeloosch hierin voor je kan betekenen.

We kunnen ons voorstellen dat je nog een hoop vragen hebt. Wij bieden een gratis kennismakingsgesprek met een mediator waarin jullie situatie uitgebreid wordt besproken en je vragen en verwachtingen kunt afstemmen.

 1. Een mediator is onpartijdig en heeft één doel: jullie samen zo goed mogelijk, zo snel mogelijk én zo goedkoop mogelijk op weg te helpen bij jullie scheiding. Hij of zij werkt niet speciaal voor jou of juist voor je partner. Het gaat erom samen tot goede en eerlijke afspraken te komen die ook echt haalbaar zijn. Goed en eerlijk voor allebei.
 2. Een mediator zorgt ervoor dat stukken zoals een ouderschapsplan en een scheidingsconvenant worden opgesteld met daarin wensen van zowel jou als je partner. Het fijne is dat deze stukken gegarandeerd worden goedgekeurd door de rechtbank wanneer ze zijn opgesteld door een mediator. Het laatste wat je wilt, is dat je er samen niet uitkomt en dat de rechter uiteindelijk beslist. Door het vroegtijdig inschakelen van mediation verloopt het scheidingsproces gemakkelijker en sneller en kun je zeker zijn over je toekomst.
 3. Het kan zijn dat er negatieve spanningen zijn tussen jou en je partner. Het is júist op dat moment verstandig om te kiezen voor mediation. Ook als er twijfels zijn of jouw situatie nog te redden valt. Een mediator kan ervoor zorgen dat de escalerende situatie niet overgaat tot een vechtscheiding.

Hoe overtuig ik mijn partner van mediation?

Iedere scheiding is uniek, zo ook die van jou. Je eigen belangen staan voorop, maar dat neemt niet weg dat dit traject samen doorlopen moet worden. Dat betekent dat je allebei bereid moet zijn om de scheiding tot een goed einde te brengen. Maar wat als je partner mediation niet ziet zitten?

Overtuig hem of haar ervan dat in dit proces geen van beiden wordt benadeeld, waardoor het mogelijk is goed en eerlijk uit elkaar te gaan. We begrijpen dat deze gesprekken lastig zijn. Om je daarbij te helpen staan onze experts van Zorgeloosch voor je klaar in een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Je wilt scheiden

Wat kan Zorgeloosch voor mij betekenen?

Bij mediation van Zorgeloosch is naast een mediator ook een financieel adviseur betrokken die meer voor elkaar krijgt dan je zelf zou kunnen of enkel een mediator je kan bieden. Hierbij staat het belang van beide partners plus die van de kinderen voorop. Daarnaast werkt Zorgeloosch samen met verschillende partners, zoals banken en verzekeraars, om de beste oplossing voor je hypotheek en scheiding te realiseren. Kortom: Zorgeloosch biedt alle expertise onder één dak en ontzorgt je in alle stappen van het scheidingsproces. Dat is dé alles-in-1 oplossing.

Maak kennis met de aanpak van Zorgeloosch in een gratis kennismakingsgesprek. Onze experts helpen je graag verder met jouw situatie en vragen.

Wat Zorgeloosch allemaal voor je regelt

 1. Opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan in overleg met jou en je partner.
 2. Samen komen tot een goede regeling over e.v.t. alimentatie en verdeling van vermogen, bezittingen en schulden.
 3. Een woonoplossing voor beiden creëren zowel tijdens als na de scheiding.
 4. Regelen van alles wat betrekking heeft op je hypotheek, zoals een notaris, aankoop van een e.v.t. nieuwe woning, taxatie, controleren van hypotheek- en leveringsakten en het opstellen van een financieel plan.
 5. Aanvragen van de scheiding bij de rechtbank.
 6. Aanvragen van eventuele toeslagen.
 1. Inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de Basisregistratie Personen en bij de gemeente.
 2. De belastingdienst op de hoogte brengen van je nieuwe situatie, plus het aanpassen van de voorlopige aanslag/teruggave.
 3. Verzorgen van de belastingaangifte, ook na je scheiding.
 4. Verzorgen en wijzigen van verzekeringen inclusief polisopzegservice.
 5. Regelen van de pensioenverevening, het verdelen van het ouderdomspensioen van jou en je (ex-)partner.
 6. De impact van de scheiding op het kind/de kinderen proberen te beperken door kindgesprekken te voeren of je kosteloos in contact te brengen met een KIEScoach.

Zorgeloosch scheiden

Als wij jullie begeleiden bij jullie scheiding, dan kies je voor:

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.

Kies voor Zorgeloosch,

de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Samen staan we sterker

De klant ontzorgen van A tot Z; dit lukt ons alleen door nauw samen te werken met banken, bedrijven en organisaties die ons dienstenpallet aanvullen en verrijken.

Samen staan we sterker. En komt de verwezenlijking van onze missie ‘iedereen een Zorgenvrij leven’ voor onze klanten steeds een stapje dichterbij.

“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9