Scheidingsconvenant

Een scheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner. Hierin komen alle afspraken die te maken hebben met de echtscheiding.

Zo vindt je hierin bijvoorbeeld afspraken over de woning en de inboedel, het pension en de kinderen. Als jullie minderjarige kinderen hebben, moeten jullie ook een ouderschapsplan opnemen in het convenant. Hierin staan alle afspraken die te maken hebben met de kinderen. Het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan dien je tegelijk met het verzoek tot scheiding in.

Zet alle afspraken die te maken hebben met de echtscheiding in een scheidingsconvenant

Waarom wordt een scheidingsconvenant opgesteld?

Bij de scheiding wordt het echtscheidingsconvenant vaak opgesteld door een advocaat en altijd bekrachtigd door een rechter. Dit betekent dat de afspraken die erin zijn vastgelegd afdwingbaar zijn door de rechter. Het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan vormen dus de basis van jullie toekomst. Daarom is het belangrijk dat jullie goed nadenken en overleggen over de inhoud ervan. Zo kunnen jullie later veel problemen voorkomen.

Heb je hulp nodig met het opstellen van een scheidingsconvenant?

Mediation kan jou en je partner helpen om afspraken te maken voor in het scheidingsconvenant waar jullie allebei achter staan. Zorgeloosch Scheiden biedt advies en wijst je op alle consequenties van de verschillende keuzes die jullie kunnen maken. In het convenant. We treden op als neutrale en professionele derde partij. Je kunt bij ons gratis een intakegesprek inplannen. Vul het contactformulier via de link hieronder, bel 088 1661 553, of stuur een mail naar [email protected]. Tijdens dit gesprek kijken we naar jullie huidige situatie. Ook maken we een voorstel voor een persoonlijk plan van aanpak.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen