Scheiding en alimentatie

Bij een scheiding verandert er veel in je leven en dat van je kinderen. Zo heb je nu bijvoorbeeld te maken met alimentatie. Wanneer jij en je partner gaan scheiden, komen jullie in een hele nieuwe situatie terecht.

Ook je inkomen verandert ineens drastisch. Misschien blijf je na je scheiding achter met (te) weinig inkomen om jezelf of de kinderen te verzorgen. Wanneer je partner meer inkomen heeft, heb je recht op alimentatie.

Bij een scheiding verandert er veel in je leven en dat van je kinderen

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Scheiding en alimentatie; Hoe zit dat?

De afspraken omtrent de alimentatie maak je tijdens het vastleggen van de scheiding. Ze zijn namelijk altijd onderdeel van de scheidingsregeling. Met hulp van een mediator of een advocaat maken jullie de afspraken. Ze worden in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd: het echtscheidingsconvenant. Komen jij en je partner er zelf niet uit? In dat geval bepaalt de rechter of je recht hebt op alimentatie of niet.

Wij helpen met je alimentatieafspraken!

Het inschakelen van een rechter voor het bepalen van de alimentatie zou een laatste maatregel moeten zijn. Het is een slopend proces dat deze periode alleen maar moeilijker maakt. Het is dan ook beter om er gewoon zelf met je partner uit te komen. Een mediator is daarbij een ervaren, professionele en onpartijdige derde. Zorgeloosch Scheiden kan jou en je partner adviseren en helpen met de afspraken omtrent de alimentatie. Plan daarom snel je gratis intakegesprek in! Dit kun je doen door te bellen naar 088 1661 553.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen