Nieuwe hypotheek na scheiding

Je wilt een nieuwe hypotheek na jouw scheiding, maar weet niet zo goed hoe je bij een scheiding een nieuwe hypotheek moet afsluiten.

Het is in zo’n geval verstandig om je te wenden tot een deskundig bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden. Onze medewerkers hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou een geschikte oplossing voor te stellen en jou te adviseren wat je het beste met een hypotheek kan doen na een scheiding. Op onze dienstverlening kun je rekenen, daar kun je op vertrouwen.

Boedelscheiding SnelWonenScan

Nieuwe hypotheek na scheiding afsluiten: overname van hypotheek bij echtscheiding

Wanneer je te maken hebt met een echtscheiding en jullie een koopwoning op jullie naam hebben staan, dan zijn er een aantal opties mogelijk ten aanzien van jullie hypotheek. Eén van deze opties is de overname van de hypotheek bij echtscheiding door één van beide partijen.

Dit houdt in dat één van de ex-partners in het huis blijft wonen en de hypotheek op zijn of haar naam zet. Degene die in het huis blijft wonen koopt zijn of haar ex-partner uit. Wanneer jullie voor deze optie kiezen, dan zal een makelaar of taxateur een waardebepaling van het huis opstellen, waarna de hypotheekschuld overgeschreven wordt op de naam van degene die de koopwoning wil aanhouden.

Ook de financiering van de restschuld moet geregeld worden. Tot slot vindt de daadwerkelijke overname van de hypotheek bij echtscheiding plaats.

Nieuwe hypotheek na scheiding

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.

Voordelen van nieuwe hypotheek na scheiding opstellen

Een nieuwe hypotheek opstellen na de scheiding voor de ex-partner die in het huis blijft wonen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeft er bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Ook bespaart diegene kosten aan verhuizen, nieuwe meubels en klussen uit.

Het kan soms ook praktischer zijn als een van beide partijen in de koopwoning blijft wonen. Zeker als er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken. De leefwereld van kinderen verandert drastisch bij de scheiding van hun ouders. Wanneer ze in hetzelfde huis kunnen blijven wonen, in de buurt van hun school, sportclub en vriendjes, brengt dat een stukje rust in de hectische situatie. Meer weten over scheiden in een koophuis? In het artikel scheiden koophuis gaan we hier dieper op in.

Vragen over overname hypotheek bij echtscheiding

Heb je vragen over hoe de overname van een hypotheek bij een echtscheiding in zijn werk gaat en of jij daarvoor in aanmerking komt? Zorgeloosch Scheiden heeft het antwoord op al jouw vragen. Wij helpen je graag verder op weg, zodat jij snel met een nieuw hoofdstuk van jouw leven kan beginnen. Voor meer informatie over onze dienstverlening kun je bellen naar 085 0291 490.

Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Scheiden is een emotioneel traject. In mijn geval ben ik 'wars' van alle administratieve rompslomp, omdat het emotionele de overhand neemt. De administratieve kant staat me tegen, al weet ik dat ik hier ook doorheen moet.

Met Zorgeloosch heb ik heel weinig met de administratie te maken gehad. Alles werd geregeld en uitgelegd, dus het is echt op een administratief zorgeloze manier scheiden.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9