SnelWonenScan

Kan één van jullie na de scheiding in de koopwoning blijven wonen? En kan de ander een huis kopen? De SnelWonenScan zorgt ervoor jullie meteen weten of jullie woonwensen haalbaar zijn.

De verdeling van jullie woning en/of hypotheek bij een scheiding is onderdeel van jullie totale financiële plaatje. Alleen als dit geheel in beeld is kunnen jullie goede afspraken maken over de verdeling. Wij weten dat mensen tot betere afspraken komen als er rust is over de financiën en als er meteen duidelijkheid is over wat de woonoplossingen voor jullie allebei kunnen zijn. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Snel zekerheid over wat de gevolgen zijn voor financiën, woning en zorg is essentieel. Daarom geven wij jullie die rust al gelijk in het eerste kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek sluit behalve een mediator, ook een financieel adviseur aan. De financieel adviseur laat jullie al gelijk tijdens het eerste gesprek weten of jullie woonwensen haalbaar zijn. Hiervoor past de adviseur onze SnelWonenScan toe. Hiermee kijken we onder andere of één van jullie de woning over kan nemen op basis van het salaris. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn. De hoogte van de partneralimentatie bijvoorbeeld of de mogelijkheid/wens om meer te gaan werken. Ook de woonwens van de woningverlater speelt een rol.

We zoeken samen met jullie naar twee nieuwe woonoplossingen. Stel dat één van jullie in het huis kan blijven wonen en je partner moet iets anders zoeken, dan helpen wij bij het overzetten van de hypotheek op één naam en helpen we bij het regelen van een nieuw (koop)huis voor de vertrekkende partner.

Doordat wij de ‘spelregels’ van alle banken kennen en door onze jarenlange ervaring met diverse vindingrijke oplossingen, kunnen we jullie optimaal adviseren over de mogelijkheden. Door hier meteen inzicht in te geven, krijgen jullie meteen rust en duidelijkheid.

Weten of je in het huis kan blijven wonen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we uitgebreid naar jullie wensen en mogelijkheden.

Gratis kennismaking inplannen