Scheiden en hypotheek

Als je gaat scheiden, wat gebeurt er dan met je huis en je hypotheek? Jullie hebben samen een huis gekocht. Jullie hebben dus ook samen een hypotheek. Als je gaat scheiden, moet de hypotheek en de waarde van het huis worden verdeeld.

Dit brengt veel vragen met zich mee in deze toch al moeilijke periode. Zorgeloosch Scheiden biedt je de hulp die je nodig hebt. We regelen alle zaken rond je scheiding.

Scheiden en je hypotheek. Hoe is dit geregeld?

Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd en je hebt een eigen koophuis, dan zijn jij en je partner allebei voor 50 procent eigenaar. Ook heb je samen de hypotheek. Wanneer je gaat scheiden worden de waarde van het huis en van de hypotheek tussen jullie beiden verdeeld. Wanneer één van jullie beiden in het huis blijft wonen, moet hij of zij de helft van het huis van de ander kopen. Meestal moet je hiervoor een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit wordt ‘oversluiten’ genoemd.

Als je gaat scheiden, moet de hypotheek en de waarde van het huis worden verdeeld

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Een hypotheek oversluiten na het scheiden

Wanneer je gaat scheiden heb je de mogelijkheid om een hypotheek over te sluiten. Veel mensen doen dit. Wanneer je je hypotheek laat oversluiten, stopt je huidige hypotheek en sluit je een nieuwe af. Dit kan voordelig zijn wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt voor je hypotheek. Er zijn wel kosten verbonden aan het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Je betaalt namelijk twee zaken: de kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, en een boeterente. Als je verandert van geldverstrekker, dan komen er extra kosten bij voor advies, taxatie en de notaris.

Zoals je ziet komt er veel kijken bij het oversluiten van een hypotheek. Onze experts van Zorgeloosch Scheiden kunnen je hierbij adviseren. Ons doel: het vinden van de oplossing die voor jullie het meest gunstig is.

Financieel advies en ondersteuning bij scheiding

Bij Zorgeloosch Scheiden bieden we je de hulp die je nodig hebt bij een scheiding. Ook financieel advies is hier een onderdeel van. Plan nu je gratis intakegesprek door te bellen naar 088 1661 553. Tijdens dit intakegesprek bespreken we jullie huidige situatie. We doen een voorstel voor een plan van aanpak waarmee jullie het scheidingsproces zo goed mogelijk doorkomen.

Weten of je in het huis kan blijven wonen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we uitgebreid naar jullie wensen en mogelijkheden.

Gratis kennismaking inplannen