Scheiden alimentatie

Wanneer je gaat scheiden is het van groot belang goede afspraken te maken voor de toekomst, bijvoorbeeld over alimentatie.

Zorgeloosch Scheiden staat jullie bij tijdens het gehele scheidingstraject. Wij zijn een onafhankelijk bemiddelingsbureau en beschikken over een berg kennis en ervaring. Bij Zorgeloosch Scheiden beantwoorden we jullie vragen. Ook helpen we jullie bij het maken van afspraken en het vastleggen ervan in het convenant. Zo helpt Zorgeloosch Scheiden jullie door het gehele traject, van A tot Z. Voor een goede, nieuwe start voor jullie beiden.

Bij Zorgeloosch Scheiden beantwoorden we jullie vragen

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Scheiden en alimentatie: wat houdt het in?

Elke scheiding is anders. Voor elke scheiding gelden dan ook andere regels, ook met betrekking tot alimentatie. Gaan jullie scheiden, dan zullen jullie al snel te maken krijgen met het begrip alimentatie. Dit kan verwijzen naar kinderalimentatie, maar ook naar partneralimentatie:

  • Kinderalimentatie: Als jullie samen kinderen hebben die jonger zijn dan 21 jaar, dan is kinderalimentatie verplicht. Kinderalimentatie omvat het bedrag dat je normaal gesproken ook voor je kinderen zou betalen. Denk aan sportlessen, kleding en eten. Het bedrag voor kinderalimentatie bepaal je samen en in overleg met de rechter.
  • Partneralimentatie: Ook wanneer jullie samen geen kinderen hebben, kan alimentatie een rol spelen. We hebben het dan over partneralimentatie. Dat komt voor wanneer een van de partners niet voldoende inkomsten heeft en de andere partner genoeg draagkracht heeft om bij te springen.

Waarom mediation?

Bij Zorgeloosch Scheiden adviseren wij jullie altijd te kiezen voor mediation bij een scheiding. Mediation gaat ervan uit dat jullie er samen uit kunnen komen. De mediator helpt jullie om met elkaar blijven communiceren. Zo zijn beide partijen uiteindelijk tevreden met de uitkomst, kost het hele traject minder tijd, en minder geld. We geven je graag meer informatie over Zorgeloosch Scheiden. Bel 088 1661 553 voor een gratis intakegesprek. Dan bekijken we samen jullie situatie.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen