Samenlevingscontract beëindigen hypotheek

Willen jullie je samenlevingscontract beëindigen en hebben jullie samen een hypotheek afgesloten voor jullie koophuis? Dan is het verstandig goede afspraken te maken over de verdeling van jullie eigendommen.

Het ontbinden van een samenlevingscontract kan best ingewikkeld zijn. Zeker als je een koophuis met hypotheek hebt. Zorgeloos Scheiden ondersteunt jullie bij het hele scheidingstraject, van A tot Z. We zijn een onafhankelijk bemiddelingsbureau dat jullie onder meer helpt bij het maken van goede afspraken.

Samenlevingscontract beëindigen: hoe zit dat met de hypotheek?

Gaan jullie scheiden en zijn jullie getrouwd? Dan moet een rechter het huwelijk ontbinden. Bij een samenlevingscontract ligt dat anders: daar hoeft niet via de rechter te gaan. Wanneer jullie gezamenlijke bezittingen hebben, is het wel verstandig een specialist in te schakelen.

Bijvoorbeeld wanneer jullie een hypotheek voor jullie koophuis hebben afgesloten en jullie je samenlevingscontract willen beëindigen. Of voor het maken van afspraken over kinderalimentatie en het opstellen van een convenant.

Een convenant is een overeenkomst waarin jullie alle belangrijke afspraken vastleggen. Bijvoorbeeld over het koophuis en de hypotheek. Zorgeloosch Scheiden geeft jullie inzicht in de keuzes die jullie kunnen maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen één van jullie uit te kopen. Maar jullie kunnen er ook voor kiezen het huis te verkopen. Wat de beste optie is in jullie situatie, kan de specialist voor jullie uitzoeken.

Zorgeloosch Scheiden geeft jullie inzicht in de keuzes die jullie kunnen maken

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Samenlevingscontract ontbinden bij gezamenlijk koophuis

Het is altijd verstandig een samenlevingscontract af te sluiten. Zeker als jullie grote gezamenlijke eigendommen hebben of bijvoorbeeld een huis willen kopen. Hebben jullie een koophuis en willen jullie je samenlevingscontract ontbinden? Dan kun je in het samenlevingscontract alle afspraken vastleggen over de verdeling van het koophuis als de relatie wordt beëindigd.

Adviesgesprek en voorstel voor plan van aanpak

Bij Zorgeloosch Scheiden bieden wij een gratis intakegesprek aan. In zo’n intakegesprek bespreken wij jullie persoonlijke situatie. Ook komen eventuele vragen en wensen van jullie kant aan bod. Hebben jullie bijvoorbeeld vragen over het beëindigen van jullie samenlevingscontract en wat dat betekent voor de verdeling van de hypotheek? Direct bij het eerste gesprek zit een hypotheekadviseur aan tafel. Ook stellen we altijd een persoonlijk plan van aanpak op. Elke scheiding is immers anders. Willen jullie een specialist inschakelen? Neem contact op met Zorgeloosch Scheiden; bel: 088 1661 553, mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen