mediator Sofie van Kessel

Sofie van Kessel

Scheidingsbemiddelaar in Weert Sittard Geleen

Ik help jullie om gezamenlijk goede afspraken te maken voor nu en de toekomst, zodat jullie zonder zorgen een nieuwe start kunnen maken!

Plan een kennismaking

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).

Er komen niet alleen veel praktische zaken op jullie af, scheiden gaat ook gepaard met veel en soms heftige emoties.  Het is dan fijn dat je kunt vertrouwen op een professional die dit proces begeleidt.

Even voorstellen:

Mijn naam is Sofie van Kessel. Voordat ik mediator werd heb ik jarenlang als leidinggevende in het bedrijfsleven gewerkt. Ik heb een passie voor menselijk gedrag en de gave om makkelijk emotionele signalen op te pikken die net onder de oppervlakte verborgen liggen. Omdat ‘luisteren’ bij mij een extra dimensie krijgt, kan ik als mediator snel tot de kern doordringen.

Scheidingstraject

Wanneer jullie hebben besloten te gaan scheiden heeft dit juridische en financiële gevolgen. Omdat er tijdens een scheiding zoveel op je afkomt, is het goed te weten dat we bij ieder onderwerp en elke vraag uitvoerig stilstaan. Hoe zit het met de woning? Hoe gaan we de zorg voor de kinderen straks regelen?

Als mediator begeleid ik het proces stap voor stap, waarbij ik jullie informeer over de mogelijke opties en gevolgen daarvan. Deze werkwijze biedt structuur en houvast, waardoor jullie uiteindelijk samen toekomstbestendige afspraken kunnen maken. Pas als jullie oplossingen hebben gevonden waar jullie beiden een goed gevoel over hebben, worden deze vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest.

  • Mediation + financieel advies + juridische afhandeling + nazorg.
  • Garantie dat de rechtbank en de bank jullie afspraken in 1 keer goedkeuren.
  • Afspraak aan huis of op locatie, door heel Nederland.
  • Eén aanspreekpunt, alles in één keer goed geregeld.
  • All-in -tarief: geen verrassingen achteraf.
  • Gratis kennismakingsgesprek.

Mediation

Er komen niet alleen veel praktische zaken op jullie af, scheiden gaat ook gepaard met veel en soms heftige emoties.  Bij mediation is het helemaal oké om ruimte te geven aan deze emoties! Alleen dan kan er begrip worden opgebracht voor de ervaringen en behoeften van de ander.

Zodra het verlangen naar wederzijdse erkenning wordt ingevuld zijn jullie beter in staat na te denken over een gemeenschappelijke oplossing en kunnen jullie in alle rust de juiste beslissingen nemen.

Financiën en hypotheek

Om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over jullie situatie, zit onze financieel adviseur er al tijdens het eerste kennismakingsgesprek bij.
Wel zo fijn als je snel weet wat de mogelijkheden zijn van jullie woonwensen!

Kinderen

Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, staan we daar uitvoerig bij stil. Een concreet ouderschapsplan vormt namelijk de basis voor de toekomst van jullie kinderen. De toekomst van jullie kinderen, en dus ook die van jullie!

“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Bemiddelaar:
9
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
Bemiddelaar:
Maurice Wolters
8