Door naar jullie te luisteren en naar elkaar te luisteren zal er inzicht komen in jullie wensen, doelen, belangen en oplossingsmogelijkheden. Stap voor stap loods ik jullie hier doorheen. De beslissingen liggen altijd bij jullie ik neem geen standpunt in zoals een rechter.  Ik help een beter zicht te krijgen in wat jullie nu eigenlijk willen en ik ondersteun jullie bij het maken van keuzes.

Plan een kennismaking

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).

Ik ga scheiden, wat nu?

Na jarenlang lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, is er toch een moment gekomen waarop jullie een belangrijke beslissing hebben gemaakt. Jullie hebben besloten om ieder een eigen weg in het leven in te slaan. Dit is een emotionele keuze met veel onzekerheid en vele vragen die beantwoord moeten worden.

 • Want hoe ga ik dit nu doen?
 • Wat moet ik nu regelen?
 • Hoe gaan we het de kinderen vertellen?
 • Wat is de financiële impact?

Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-)partner moeizaam gaan. Jullie zitten immers in een soort rouwproces waarin emoties, onbegrip en wantrouwen een rol speelt. Voorkom een escalatie, voorkom een vechtscheiding, voorkom een langlopende dure rechtszaak met kostbare advocaten want het kan ook anders. Als onafhankelijke bemiddelaar met gedegen ervaring in scheidingen, ga ik samen met jullie deze vragen beantwoorden waarbij respect voor elkaar het uitgangspunt is.

Jullie gaan scheiden of uit elkaar?

Jullie zijn getrouwd, samenwonend of hebben een samenlevingscontract, met of zonder kinderen, in loondienst of ondernemer, en willen uit elkaar?
In welke situatie je ook zit, ik ben er om jullie erdoorheen te helpen.

Bij een scheiding kan de communicatie tussen jou en je (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Veel zaken zijn nieuw of onzeker. Als mediator help ik jullie met elkaar in gesprek te blijven. Door naar jullie te luisteren en naar elkaar te luisteren. Zo krijgen we inzicht in jullie wensen, doelen, belangen en oplossingsmogelijkheden. Ik zal nooit voor jullie beslissen maar begeleid jullie in deze stappen en keuzes

Maak kennis met mediator Richard Dekker

Ik ben Richard Dekker en ik ben scheidingsmediator in de regio Den Haag. Voordat ik mediator werd heb ik zelf een zeer ingewikkelde scheiding achter de rug gehad. Een scheiding via de rechter die ruim 8 jaar heeft geduurd, maar gelukkig wel een goed einde kende. Dit heeft mij ruime ervaring gegeven in de moeilijkheden die bij een scheiding horen  en motiveert mij nu om anderen te helpen dit te voorkomen.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest

 • Mediation + financieel advies + juridische afhandeling + nazorg.
 • Garantie dat de rechtbank en de bank jullie afspraken in 1 keer goedkeuren.
 • Afspraak aan huis of op locatie, door heel Nederland.
 • Eén aanspreekpunt, alles in één keer goed geregeld.
 • All-in -tarief: geen verrassingen achteraf.
 • Gratis kennismakingsgesprek.

Mijn belofte aan jullie

Afspraak is afspraak. Ik vind het belangrijk dat beloften worden nagekomen. Kun je beloften niet waarmaken beloof het dan niet. Ik ontzorg jullie en ga helder en transparant te werk. Daarbij garandeer ik dat jullie echtscheidingsconvenant in één keer word goedgekeurd door de rechtbank.

Het is altijd beter om tot een gezamenlijke en doelgerichte oplossing te komen voor jullie, jullie kinderen en alle andere betrokkenen dan het over te laten aan een rechter.

 • Ik bied jullie ondersteuning, kennis, ervaring en structuur in dit emotionele proces.
 • Het belang van de kinderen staat voorop.
 • Ik kan jullie helpen met mijn kennis en ervaringen over “hoe het aan je kinderen te vertellen”.
 • Ons unieke budgetplan gaan we gebruiken om jullie behoeften en draagkracht vast te stellen.
 • Zolang er aandacht is voor het kind hoeft scheiden niet schadelijk te zijn. Ik kan het KIND gesprek kosteloos voor jullie verzorgen.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie kennismaken? Jullie zijn welkom op mijn kantoor of ik kom graag naar jullie toe voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek overdag of in de avond. Vul het contactformulier in, bel of mail en ik neem uiterlijk binnen 24 uur contact met jullie op. Dan kijken we of het tussen ons klikt en vertel ik jullie mijn werkwijze.
Tijdens het kennismakingsgesprek, schuift gelijk onze deskundige financieel adviseur aan om te kijken of jullie nieuwe woonwensen haalbaar zijn. Hiermee voorkomen we dat jullie wensen achteraf financieel niet uitvoerbaar blijken. Dit houdt de snelheid in het proces.

Zijn jullie klaar om met elkaar te werken aan een oplossing? Neem dan contact op voor een afspraak.

“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9
“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10