Goede communicatie is de sleutel tot de oplossing.

Plan een kennismaking

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).

Wanneer een partnerschap of huwelijk eindigt, is het van belang dat dit op een zorgvuldige en juiste wijze word afgehandeld, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Openstaan voor de zienswijze, het gevoelsleven en behoeftes van de ander, het werken aan gelijkwaardigheid in de gesprekken tijdens het proces, zijn doelstellingen waarnaar ik streef.

Persoonlijke aanpak scheiding

Iedere scheiding is uniek. Een nieuwe toekomst, gescheiden van elkaar, vergt maatwerk, er zijn immers geen twee mensen zoals jullie. Wat ik als meerwaarde kan bieden is dat ik jullie, als onpartijdige derde, door middel van een gestructureerde, persoonlijke en betrokken aanpak kan helpen het overzicht te bewaren en tot goede afspraken te komen waarin ieder van jullie zich in kan vinden en gehoord voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verdeling van de zorg voor de kinderen, maar ook afspraken over het huis, de financiën, enzovoorts.

De gemaakte afspraken neem ik op in een echtscheidingsconvenant, en indien van toepassing een ouderschapsplan. Het juridische traject wordt vervolgens ook door Zorgeloosch Scheiden geregeld.

Kinderen en uit elkaar gaan

Door een scheiding verandert er ook veel in het leven van de kinderen. Als vader van een zoon en dochter, ervaar ik mijn kinderen als mijn grootste “bezit”. Een scheiding geeft niet alleen zorgen bij de partners, maar ook bij hen. Voor mij zal het het, net als voor jullie, van belang zijn om steeds oog te houden voor het perspectief van de kinderen. Rust, heldere afspraken en wederzijds respect zijn daarbij belangrijk. Ieder kind reageert anders op een scheiding.

De manier waarop de scheiding invulling krijgt maar ook hoe jullie vervolgens de opvoeding blijven vorm geven, hebben invloed op de belevingswereld en het welbevinden van jullie kinderen. Zij staan dan ook centraal in het ouderschapsplan dat opgesteld moet worden. We zorgen er samen voor dat het niet alleen een plan op papier is, maar door jullie beiden gedragen wordt en uitvoerbaar is in de praktijk.

Woning

Een andere zorg kan de huisvesting zijn. De vraag is vaak of je zelf, of mijn partner in onze woning kan blijven wonen. Samen met de financieel deskundige van Zorgeloosch Scheiden brengen we jullie financiële situatie in kaart en bekijken we wat de beste oplossing voor jullie situatie is enw at er mogelijk is. Je hoeft hiervoor dus niet een afspraak te maken met de bank of een hypotheekadviseur. Dat scheelt tijd en kosten!

Over mediator Marc Grandia

Als je uit elkaar gaat is dat altijd verdrietig, ook al sta je er allebei achter. Het is lastig voor te stellen hoe je leven eruit ziet als de scheiding ahter de rug is. Die onzekerheid en ook als je bijvoorbeeld het niet goed meer kunt overzien wat er geregeld moet worden, zie ik dagelijks bij de stellen die ik spreek. Ik zal altijd eerst goed naar jullie luisteren en horen wat jullie zorgen zijn zodat we dat rustig kunnen bespreken.

Mijn naam is Marc Grandia. Voordat ik startte als mediator heb ik jaren gewerkt als leidinggevende in de grond, weg en waterbouw waarvan ruim 15 jaar in het buitenland. Coaching is daar een onderdeel van geworden. Deze ervaring neem ik mee om jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

De verschillende culturen waarmee ik in het buitenland kennis mocht maken, hebben gezorgd voor een persoonlijke verrijking, een bredere kijk op verschillen en meer respect voor behoeften van mensen om mij heen. Deze kwaliteiten zet ik in bij de gesprekken die ik dagelijks voer met mensen die uit elkaar gaan.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest

  • Mediation + financieel advies + juridische afhandeling + nazorg.
  • Garantie dat de rechtbank en de bank jullie afspraken in 1 keer goedkeuren.
  • Afspraak aan huis of op locatie, door heel Nederland.
  • Eén aanspreekpunt, alles in één keer goed geregeld.
  • All-in -tarief: geen verrassingen achteraf.
  • Gratis kennismakingsgesprek.

Waarom mediation?

Soms kiezen mensen bij een echtscheiding ieder voor een eigen advocaat. In dat geval neemt de rechter de uiteindelijke beslissing over belangrijke zaken zoals o.a de woning en de kinderen. Bij mediation behouden jullie de regie in handen en nemen jullie beiden de beslissingen. Ook is er tijd en ruimte voor het uiten van zorgen en emoties en het stellen van vragen. Mediation geeft de mogelijkheid om iets wat jullie samen zijn gestart, ook samen constructief en respectvol, op een bij jullie passende wijze, af te ronden.

Is er een klik?

Willen jullie onderzoeken of er een klik is met mij? En willen jullie weten wat ik in jullie situatie van toegevoegde waarde kan zijn? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan, overdag maar ook in de avonduren, plaatsvinden op kantoor of bij jullie thuis.

“Fijne rustige benadering, om je door dit proces heen te begeleiden.
Er komt zoveel bij kijken, ook dingen waar je helemaal niks vanaf weet.
Goede uitleg en geduld voor als je iets niet begrijpt.
Je zit al in een emotioneel moeilijke periode, en dan is het fijn als er mee gedacht wordt.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9