Mediation echtscheiding

Waarom zou je kiezen voor mediation bij een echtscheiding? Bij Zorgeloosch Scheiden zijn we daar heel duidelijk over. Een scheiding is een emotionele periode waarin veel zal veranderen. Extra hulp is dan zeer gewenst.

Een advocaat kan je helpen, maar er is dan geen overleg tussen beide partners. Terwijl je met goed overleg juist vaak tot de beste oplossingen kunt komen. Bij een scheiding kan mediation dus voor beide partners prettig zijn, het zorgt ervoor dat jullie met elkaar blijven praten.

Mediation bij een echtscheiding met hulp van een scheidingsbemiddelingsbureau

Bij Zorgeloosch Scheiden bieden wij financieel advies in combinatie met mediation. Maar wat is mediation bij een scheiding eigenlijk precies? Met mediation bedoelen we eigenlijk conflictbemiddeling. Een onafhankelijk bemiddelingsbureau, zoals Zorgeloosch Scheiden, gaat samen met jullie op zoek naar de juiste oplossingen voor alle zaken omtrent het scheiden.

Denk bijvoorbeeld aan alimentatie en een hypotheek bij een eigen huis. De echtscheidingsbemiddelaar van Zorgeloosch Scheiden beschikt over de juiste inhoudelijke kennis. Alles wat je op financieel gebied moet regelen bij een echtscheiding, integreren we in de mediation.

Afspraken die worden gemaakt zijn altijd passend én uitvoerbaar. Dit komt omdat ze in samenwerking met een financieel specialist gemaakt worden.

Zorgeloosch Scheiden gaat samen met jullie op zoek naar de juiste oplossingen voor alle zaken omtrent het scheiden

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

De taken van de mediator

De scheidingsbemiddelaar heeft verschillende taken als het gaat om mediation bij een echtscheiding, waaronder:

  • Ervoor zorgen dat jullie wensen duidelijk in kaart worden gebracht;
  • Ervoor zorgen dat jullie op de hoogte zijn van de juiste en dezelfde informatie;
  • Ervoor zorgen dat jullie inzicht krijgen in elkaars standpunten;
  • Ervoor zorgen dat jullie een gelijke machtsverhouding hebben;
  • Ervoor zorgen dat jullie goede keuzes kunnen maken;
  • Ervoor zorgen dat jullie tot de juiste oplossing komen.

Mediation heeft dan ook verschillende voordelen, want het doel is dat jullie uiteindelijk tot een oplossing komen waar jullie beiden achter staan.

Hulp bij echtscheiding

Willen jullie graag hulp bij een scheiding aan de hand van mediation? Of willen jullie ervoor zorgen dat jullie echtscheiding via mediation verloopt? Neem dan contact op met Zorgeloosch Scheiden via 088 1661 553 voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen