Kinderalimentatie

Ga je scheiden en heb je kinderen, dan moeten er afspraken gemaakt worden over kinderalimentatie. Maar wat is kinderalimentatie? Kinderalimentatie omvat het bedrag dat je normaal gesproken voor je kinderen zou betalen.

Wil je meer inzicht in jouw rechten en plichten omtrent kinderalimentatie, dan kun je daarbij wellicht hulp gebruiken. Zorgeloosch Scheiden is een onafhankelijk bemiddelingsbureau dat op de hoogte is van alle regels omtrent scheiden. Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen met het berekenen van kinderalimentatie en we kunnen voor je uitzoeken of kinderalimentatie aftrekbaar is in jouw specifieke situatie.

Wat is kinderalimentatie precies?

Wanneer je besluit te gaan scheiden en er kinderen in het spel zijn, is het van groot belang dat je goede afspraken maakt voor de toekomst. Heb je kinderen, dan stel je een ouderschapsplan op. Daarin staat het bedrag aan kinderalimentatie.

In het alimentatiebedrag is opgenomen wat je normaal ook voor je kinderen zou betalen. Dat omvat dus eten, kleding, kosten voor kinderopvang, sportles, andere clubjes, enzovoorts. Het uiteindelijke bedrag is de som van alle kosten. Wat jij en je partner ieder betalen aan kinderalimentatie moet je vastleggen in een echtscheidingsconvenant.

Maak goede afspraken voor de toekomst

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Hoe zit het met kinderalimentatie wanneer je niet getrouwd bent?

Ben je niet getrouwd maar heb je samen kinderen, dan kan het toch voorkomen dat je recht hebt op kinderalimentatie. Bijvoorbeeld wanneer jullie niet getrouwd zijn, maar wel een samenlevingscontract hebben en jullie de kinderen beide hebben erkend. Maar ook als jullie niet getrouwd zijn én geen samenlevingscontract hebben, maar jullie de kinderen beide hebben erkend, kun je recht hebben op kinderalimentatie.

Samen kun je dan vervolgens afspraken maken over de hoogte van het bedrag of jullie kunnen een mediator of rechter inschakelen om het bedrag voor kinderalimentatie te laten berekenen en vastleggen.

Hulp bij alles omtrent kinderalimentatie

Omdat de wetgeving omtrent kinderalimentatie zeer streng is, is het altijd verstandig een specialist in te schakelen die de stappen met jullie doorneemt. Zorgeloosch Scheiden biedt inzicht in de rechten en plichten die jullie beiden hebben wanneer kinderen in het spel zijn bij een echtscheiding of het uit elkaar gaan.

Contact opnemen met Zorgeloosch Scheiden kan gemakkelijk door te bellen naar 088 1661 553, te mailen naar contact@zorgeloosch.nl of door het contactformulier in te vullen Ons kennismakingsgesprek is gratis ., Hierin nemen we jullie persoonlijke situatie door en bedenken we de beste oplossingen voor jullie beiden. Voor nu en voor later.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen