Hypotheek pensioen

Wanneer je gaat scheiden is het belangrijk goede afspraken te maken over jullie hypotheek en de verdeling van je pensioen. Want wat gebeurt er precies met je ouderdomspensioen als je gaat scheiden? En wat gebeurt en met je hypotheek?

Zorgeloosch Scheiden staat je bij in het gehele scheidingstraject. Wij helpen je met het opstellen van overeenkomsten en het documenteren van afspraken. Voor hulp bij scheiden schakel je dus een onafhankelijk en onbevooroordeeld bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden in.

Zorgeloosch Scheiden zet de regels over hypotheek en pensioen op een rijtje

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Wat gebeurt er met hypotheek en pensioen bij een scheiding?

Als je gaat scheiden is het van groot belang duidelijke afspraken te maken over je bezittingen. Bijvoorbeeld wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, en je te maken hebt met een eigen woning en een hypotheek. Maar ook wanneer je niet in gemeenschap van goederen bent getrouwd, en je samen een huis hebt gekocht, moeten er afspraken gemaakt worden over het huis en de hypotheek.

Zo kunnen jullie bijvoorbeeld beslissen dat een van jullie in de koopwoning blijft wonen en de ander wordt uitgekocht. Maar niet alleen over de hypotheeklasten moeten afspraken worden gemaakt, ook over pensioen moet je duidelijke afspraken maken.

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden pensioenrechten opgebouwd. Krijg je te maken met een echtscheiding dan wordt een ouderdomspensioen verdeeld. Zitten jullie echter in een andere situatie? Dan kunnen er andere regels gelden.

Bij Zorgeloosch Scheiden hebben wij deze regels over hypotheek en pensioen op een rijtje. Wij begeleiden je tijdens het gehele scheidingsproces en gaan op zoek naar de beste oplossing voor jullie beide. Neem vrijblijvend contact met ons op en bel 088 1661 553 voor informatie en advies.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen