Hoe vertel je een kind over een scheiding

Hoe vertel je een kind over de scheiding? Dat is een lastige vraag, want een scheiding aankondigen is natuurlijk niet leuk. Ook het leven van jullie kind zal heftig veranderen na jullie scheiding.

Daarom is het des te belangrijker om jullie kind zorgvuldig bij alle veranderingen te betrekken. Heb je hulp nodig bij het regelen van zaken omtrent de scheiding, ook omtrent de kinderen? Neem dan contact op met Zorgeloosch Scheiden, een deskundig bemiddelingsbureau dat antwoord geeft op al joullie vragen betreffende de scheiding.

Betrek jullie kind zorgvuldig bij alle veranderingen

Meer lezen over scheiden en kinderen?

Download nu onze gratis gids over scheiden en kinderen.

Download gratis gids

Hoe vertel je een kind over een scheiding? Metaforen bieden een uitkomst

Hoe vertel je een kind over een scheiding? Het is aan te raden om kinderen al in een vroeg stadium bij de scheiding te betrekken en ze zo goed en kindervriendelijk mogelijk uit te leggen wat er gaat veranderen. Metaforen kunnen soms een uitkomst bieden. Hierdoor kunnen kinderen de situatie vaak beter begrijpen en er een voorstelling bij maken. Weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Vraag dan een mediator van Zorgeloosch Scheiden om advies en tips. Dankzij hun kennis en ervaring weten zij jou precies te vertellen hoe jij je kind tijdens en na de scheiding kunt begeleiden.

Hulp is nabij

Loop niet langer met de vraag rond ‘hoe vertel je een kind over de scheiding?’ en neem contact op met Zorgeloosch Scheiden. Wij beschikken over een groot aantal kantoren die verspreid zijn over Nederland en daardoor is er gegarandeerd een kantoor bij jou in de buurt waar je voor onze hulpverlening kunt aankloppen. Voor meer informatie over onze hulpverlening, bel 088 1661 553.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen