Heb ik recht op partneralimentatie

Heb ik recht op partneralimentatie? Wanneer je te maken krijgt met een echtscheiding, is dit wellicht een vraag die je aan jezelf stelt. Na de ingrijpende beslissing om te gaan scheiden volgt de volgende stap: hoe moet je dit precies allemaal gaan regelen? En welke regels en plichten gelden voor jou?

Zorgeloosch Scheiden is een onafhankelijk bemiddelingsbureau dat je kan helpen met vakkundige begeleiding tijdens het gehele scheidingstraject. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring.

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Heb ik recht op partneralimentatie?

Ga je scheiden, dan moet er vaak alimentatie worden betaald, ongeacht of er kinderen in het spel zijn of niet. We maken wel onderscheid tussen het soort alimentatie. Zo bestaat er kinderalimentatie, maar ook partneralimentatie. Weet jij het antwoord op de vraag ‘wanneer heb ik recht op partneralimentatie?’ Over partneralimentatie bestaan verschillende misverstanden, waaronder:

  • De duur van partneralimentatie staat vast;
  • Alleen bij een scheiding geldt partneralimentatie;
  • Iedereen heeft altijd recht op partneralimentatie bij een scheiding;
  • En andere misverstanden.

Wil je misverstanden voorkomen en duidelijkheid op de vraag ‘heb ik recht op partneralimentatie?’ Zorgeloosch Scheiden kan je helpen.

Overeenkomst opstellen bij scheiding

Bij een scheiding moet altijd een overeenkomst worden opgesteld, waarin zaken als alimentatie en de verdeling van eigendommen staan. Zorgeloosch Scheiden kan jullie helpen deze overeenkomst op zo’n manier op te stellen dat jullie het er beide achter staan. Wilt u Zorgeloosch Scheiden? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 088 1661 553.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen