Zorgeloosch Scheiden

Zorgeloosch Scheiden helpt jullie bij het goed uit elkaar gaan. Dat doen we door alles goed te regelen voor jou, je partner en de kinderen.

Mediation: de beste afspraken samen maken

Alleen samen kunnen jullie tot de beste afspraken komen. Naast onze financieel adviseur schuift tijdens het eerst gesprek een mediator aan. Zij begeleidt jullie bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen.

Financieel advies

De financieel adviseur bekijkt jullie financiële situatie voor, tijdens en na de scheiding. Een van de grootste zorgen ‘kan ik in het huis blijven wonen?’, tackelt hij al tijdens het kennismakingsgesprek.

Al het regelwerk

Het convenant indienen bij de rechtbank, de notaris, de bank, de verzekeringen, de belasting: al het regelwerk nemen we jou uit handen. Zo kun jij je focussen op het maken van goede afspraken met jouw partner.

Plan gratis kennismaking

'Ik kon door Zorgeloosch Scheiden in het huis blijven wonen'

Je maakt je onder andere zorgen over de kinderen én over de financiële situatie. De woning in het bijzonder en dan vooral de vraag of één van jullie in het huis kan blijven wonen en hoe dat geregeld moet worden. 

De verdeling bij scheiden is best complex, zo ervoer Sarah ook. Gelukkig konden we door onze specialistische kennis helpen en kon ze ‘gewoon’ in haar huis blijven wonen.

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids
  • Het belangrijkste is dat jullie bereid zijn om samen afspraken te maken en er samen uit te komen. Jullie komen daarom allebei naar de kennismaking.

  • We hebben gegevens van je nodig. Bijvoorbeeld loonstroken, paspoort/ID gegevens en eventueel gegevens over jullie hypotheek.

  • We hebben regelmatig contact met je over de vorderingen van jullie scheiding. Tijdens de scheiding zijn er een aantal stappen waar we jou/jullie bij nodig hebben. Jullie account manager schakelt dan snel met jullie.

Dit is hoe het werkt in 90 seconden.

Alle stappen

1. Kennismakingsgesprek

Al tijdens het eerste gesprek maken jij en je partner kennis met de twee specialisten die jullie gaan begeleiden: onze financieel adviseur en de scheidingsbemiddelaar. Zij stellen vragen over de gezinssituatie, over wonen en de hypotheek, over inkomen, verzekeringen, pensioen, de onderneming en verder alles wat met de scheiding te maken heeft. Het doel is om zo snel mogelijk overzicht te creëren. Dit doen we door onze SnelWonenScan.

 

2. Financieel plan en Ouderschapsplan

Na het gesprek gaat de adviseur verder met de uitwerking van het financieel plan. Wat is de financiële situatie nu? Bij welke bank is de hypotheek ondergebracht en wat zijn overige financiële middelen? Allemaal vragen die de adviseur meeneemt in zijn financieel advies. De mediator gaat met jullie aan de slag om afspraken te maken over de verdeling van de zorg en opvoeding voor de kinderen. Maar zij kijkt ook samen met jullie naar de kostenverdeling (kinderalimentatie) en hoe jullie belangrijke zaken als schoolkeuze willen overleggen. Dit leggen jullie vast in een ouderschapsplan.

 

3. Convenant

Het uitgewerkte financieel plan en het ouderschapsplan vormen de basis van het echtscheidingsconvenant. Daarin leggen we ook de verdeling van jullie spullen en schulden vast. Het convenant is nodig voor de bank om de plannen voor de verdeling van jullie hypotheek en nieuwe hypotheek te accepteren.

 

4. Indienen rechtbank en gemeente

Jullie ondertekenen allebei het convenant. Onze huisadvocaat dient jullie convenant in bij de rechtbank. Binnen 2 weken wordt het vonnis bekrachtigd door de rechtbank en is de scheiding officieel. We voeren de scheiding door in de Gemeentelijke Basis Administratie.

 

5. De bank en de notaris

Nu de scheiding officieel is gaan we met het convenant naar de bank om de oplossing voor de hypotheek van jullie woning te regelen en eventueel een nieuwe hypotheek voor één van jullie. Uiteindelijk leggen we de wijzigingen vast bij de notaris.

 

6. Extra services

De belastingaangifte in het jaar na scheiding kan behoorlijk complex zijn. De Belastingdienst geeft aan dat 50% van de aangiftes bij scheidende stellen met een koophuis niet goed zijn ingevuld. Daarom hebben we de belastingservice die jullie helpt bij de aangifte. Als het nodig is kunnen we ook kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een KIEScoach. Hij of zij helpt jullie kinderen bij de verwerking van de scheiding. We kijken ook naar jullie verzekeringen en bijvoorbeeld de no-claim korting.

Dicht bij jou in de buurt.

Met meer dan 65 gesprekslocaties en 6 hoofdkantoren is onze oplossing altijd om de hoek! Als je wilt plannen we het kennismakingsgesprek bij jullie thuis!

Gratis kennismaking inplannen

Dé oplossing om goed uit elkaar te gaan!

Goed dat je geïnteresseerd bent in een gratis afspraak! Als je je gegevens achterlaat, nemen wij binnen het uur telefonisch contact met je op tijdens kantooruren.

Bonus: je krijgt van ons de gratis Scheidengids die we op basis van onze ervaring met duizenden scheidingen hebben samengesteld.