Diensten van Zorg van de Zaak

Scheiden of uit elkaar gaan.. Je wilt dit op een goede manier doen. Maar wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zit het met de kinderen en de koopwoning? We vinden voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Als je kind even minder goed in zijn vel zit

Soms zit een kind even wat minder goed in zijn of haar vel. Dat kan het gevolg zijn van een scheiding of een ander life-event. Het kan ook samenhangen met bijvoorbeeld het karakter van het kind, de dynamiek in het gezin of leer- of sociale problemen op school.
Omgekeerd geldt natuurlijk ook: als een kind niet lekker in zijn vel zit, heeft dat vaak ook effect op de relatie met de ouder(s), de vriendenkring en schoolresultaten.
Lees meer

Relatie- en gezinstherapie

De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) is een beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten met ruim 2000 leden. Bij de NVRG geregistreerde therapeut is een onafhankelijke en onpartijdige derde, die niet oordeelt. Hij of zij handelt vanuit respect voor de zienswijze van alle betrokken partijen.
Lees meer

Eetproblemen

Het aantal mensen met een eetprobleem is groter dan je denkt. Dit kan je leven op een vervelende manier beïnvloeden. Co-eur is een erkende en gecertificeerde organisatie op het gebied van eetstoornissen, wat betreft overgewicht/obesitas.
Lees meer

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Verslaving

Mensen kunnen verslaafd zijn aan bijvoorbeeld alcohol, drugs, gamen, gokken, internet, medicijnen en seks. Rodersana is een erkende verslavingszorginstelling. De hulpverlening streeft naar een duurzame controle over de verslaving.
Lees meer

Prettig aan het werk

Haal je geen plezier meer uit je werk? Veranderen omstandigheden, misschien onder invloed van je scheiding? Margolin heeft als uitgangspunt de mens en zijn mogelijkheden. Vanuit deze basis zoekt zij de juiste verbinding naar werk, met de visie dat werken gelukkig maakt.
Lees meer

Schuldhulpverlening

Bij een scheiding verandert je financiële situatie. Ineens moet je (veel) minder geld rondkomen. Als schulden ontstaan, veroorzaakt dat stress. Grip is een erkende organisatie op het gebied van schuldhulpverlening, die als doel heeft om mensen zodanig te ondersteunen, dat ze weer zonder financiële problemen of schulden kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.
Lees meer

Psychische klachten

In Nederland hebben jaarlijks ongeveer drie miljoen mensen te maken met psychische klachten. Skils is een erkende GGZ-instelling, en gecertificeerd voor de behandeling van psychische klachten. Volgens Skils is werk een positieve factor naar herstel. Skils richt zich op wat er wel kan en stimuleert je om (weer) de regie te nemen.
Lees meer

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen