Scheiden

Het hoge woord is eruit: je gaat scheiden. Naast alle emoties beland je in een achtbaan van regelwerk. Hoe zit het met de scheiding aanvragen, de woning, de hypotheek, de kinderen en alle financiën? Hoe ga ik alles regelen en zorg ik dat ik niks vergeet? Wij hebben alle informatie over scheiden overzichtelijk voor je uitgewerkt in de pagina’s hieronder. Zo begin je goed voorbereid aan het scheidingstraject.

Jurist aan de telefoon
Partner uitkopen bij scheiding

Alles over scheiden

Bij scheiden moet er zoveel geregeld worden dat je al snel het overzicht kwijt raakt. Daarom lees je hier alles over scheiden

Partneralimentatie berekenen

Kosten scheiden

Scheiden: wat kost dat nu eigenlijk? We sommen alle kosten overzichtelijk voor je op.

Scheiding aanvragen

Het is zover: je gaat de scheiding aanvragen. Maar hoe doe je dat en welke stappen moet je doorlopen? Op deze pagina hebben we alles voor je op een rijtje gezet om je scheiding van A tot Z aan te vragen.

Lees hier meer over het aanvragen van een scheiding

Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed is een relatief nieuwe manier van scheiden. Op deze pagina vertellen we alles wat je over deze manier van scheiden moet weten. Van wat het is tot de voor-en nadelen.

Lees hier meer over scheiden van tafel en bed

mediator gesprek

Snel scheiden

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt scheiden, wil je de scheiding zo snel mogelijk rond hebben. Pas dan kun je verder met het opbouwen van een leven zonder elkaar. In dit artikel gaan we in op de vraag: hoe kun je zo snel mogelijk scheiden?

Hulp bij scheiden

Bij een scheiding kun je vaak wel wat hulp gebruiken. Er komt ontzettend veel regelwerk op je af en het is een zware, intense en vooral emotionele periode. Lees alles over hulp bij scheiden

Scheiding convenant

Checklist scheiden

Wat moet je allemaal regelen bij een scheiding? We ontwikkelden een handige checklist

Partneralimentatie berekenen

Getrouwd vs. geregistreerd partnerschap

Scheiden vanuit een huwelijk is nét even anders dan het ontbinden van een geregistreerd partnerschap. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn.

Scheiden en dan?

Je weet dat je wil scheiden, maar wat moet je dan doen? Hier lees je meer over de te nemen stappen om een scheiding af te ronden. Alles wat je moet regelen en meer.

Lees alles over scheiden en dan

Zorgeloosch moeder met kind kijkt bedenkelijk

Gescheiden en dan?

Na een emotionele periode vol regelwerk ben je eindelijk gescheiden. En dan? Hoe pak je de draad weer op?

Zorgeloosch spelende kinderen bij co-ouderschap

Hoe alleen verder?

Na jarenlang met z’n tweeën ben je ineens alleen. Hoe ga je daarmee om en welke hulp is er?

Partner wilt niet scheiden

Scheidingsconvenant

Als je gaat scheiden zul je afspraken met je partner moeten maken. Over de woning bijvoorbeeld, de inboedel en de financiën. Al deze afspraken leg je vast in een scheidingsconvenant.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9
“In een tijd van onzekerheid, emoties en verandering kregen we professionele maar ook inlevende begeleiding en steun waar nodig en werd er gekeken naar de totale situatie maar zeker ook individueel. De kinderen waren goed in beeld en door adviezen en begeleiding goed betrokken bij het proces.”
10