Kinderen & Ouderschap

Kinderen & Ouderschap bij Zorgeloosch Scheiden

De beslissing om te gaan scheiden heeft niet alleen gevolgen voor jullie, maar zeker ook voor de kinderen. Hoe gaan jullie straks de zorg voor de kinderen regelen? En hoe ga je ze überhaupt vertellen dat papa en mama gaan scheiden? Lees hieronder alles over een scheiding met kinderen.

Onze blogs over Kinderen & Ouderschap

Feestdagen na de scheiding

Kinderen & Ouderschap - 26 november 2018

De feestdagen. Best een uitdaging als je net gescheiden bent. Heb jij de kinderen met kerst of gaan ze dan naar je ex? En hoe verdeel je dit nu goed?

Lees meer

Scheiden? Regel het oudercontact goed!

Kinderen & Ouderschap - 25 oktober 2018

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 1 op de 5 volwassenen die in de jaren 1971-1991 een scheiding van hun ouders heeft meegemaakt, hun vader niet meer ziet. Voorkom dit en maak goede afspraken!

Lees meer

Jullie gaan scheiden: waarom vertel je het de juf?

Kinderen & Ouderschap - 31 augustus 2018

Jullie gaan uit elkaar. Hier komen een hoop emoties en stress bij kijken. Jullie kinderen merken dit ook. Is het verstandig om school hiervan op de hoogte brengen?

Lees meer

Scheidenprotocol opstellen

Kinderen & Ouderschap - 22 augustus 2018

Steeds meer kinderen hebben het meegemaakt dat hun ouders zijn gescheiden. Maar hoe ga je hier als leerkracht mee om? Voor een duidelijke leidraad is er het scheidenprotocol. Heeft jouw school nog geen protocol? Download dan gratis het Zorgeloosch Scheidenprotocol voor het opstellen van jullie protocol.

Lees meer

Drukte op de vliegvelden: Vergeet de papieren van de kinderen niet!

Kinderen & Ouderschap - 10 augustus 2018

Ga je (als gescheiden ouder) alleen met je kinderen op vakantie, dan heb je best wat papieren nodig om aan te tonen dat de andere ouder ervan op de hoogte is en toestemming geeft. Welke papieren je allemaal nodig hebt? Dat lees je in dit artikel.

Lees meer

Scheidenpiek na de zomer – hoe gaan scholen hiermee om?

Kinderen & Ouderschap - 02 juli 2018

Hoe gaan scholen om met kinderen van gescheiden ouders? Zijn er protocollen?

Lees meer

School en scheiding

Kinderen & Ouderschap - 22 juni 2018

Hoe gaan scholen en leraren in de klas om met een kind van gescheiden ouders? Wij interviewden twee leerkrachten.

Lees meer

Omgangsregeling wijzigen

Kinderen & Ouderschap - 23 augustus 2017

Jullie hebben samen goede afspraken gemaakt die opgenomen zijn in het echtscheidingsconvenant. En nu blijkt de omgangsregeling niet werkbaar. Of zijn er dingen veranderd waardoor het nu niet meer werkbaar is. Kun je de omgangsregeling dan zomaar aanpassen?

Lees meer

Vaderdag

Kinderen & Ouderschap - 08 juni 2017

Je bent gescheiden en nu komt Vaderdag om de hoek kijken. Hoe zit dat nu als je kind zijn/ vader niet meer ziet of als hij/zij juist twee vaders heft (jouw nieuwe partner en jouw ex-partner)?

Lees meer