Inkomen & Financiën

Inkomen & Financiën bij Zorgeloosch Scheiden

De beslissing om te gaan scheiden brengt kosten met zich mee. Maar hoe gaat dat na de scheiding? Heb je wel genoeg inkomen om alles zelf te betalen? En hoe zit het bijvoorbeeld met belastingen, nu jullie gescheiden zijn? Lees het hier.

Onze blogs over Inkomen & Financiën

Jouw scheiding en de Belastingdienst: dit moet je weten

Inkomen & Financiën - 09 april 2019

Scheiden betekent keuzes maken. Ook voor de manier waarop je aangifte doet bij de Belastingdienst. Lees hier de belangrijkste stappen.

Lees meer

Minister wil verplichte verdeling pensioen na scheiding

Inkomen & Financiën - 20 december 2018

Op dit moment moet je binnen twee jaar na scheiding bij het pensioenfonds aangeven dat je gescheiden bent en recht hebt op een deel van het pensioen. Hier wil minister van sociale zaken Wouter Koolmees verandering in aanbrengen.

Lees meer

Indexering van alimentatie bekend voor 2019

Inkomen & Financiën - 09 november 2018

Ieder jaar vind er de indexering van de alimentatie plaats. Ieder jaar wordt alles duurder en stijgen de lonen. De alimentatie dus ook.

Lees meer

Pensioen en scheiding – welke regeling kies je?

Inkomen & Financiën - 09 augustus 2018

Veel mensen vergeten dat een scheiding ook invloed heeft op het pensioen. Dit moet binnen twee jaar na scheiding geregeld zijn. Maar wat moet je precies regelen en wat zijn de opties?

Lees meer

Erfenis en scheiding

Inkomen & Financiën - 19 juni 2017

Jullie gaan scheiden. Daar komt een erg veel geregel bij kijken. Maar hebben jullie ook gedacht aan jullie testament. Hier een aantal tips om deze bij een scheiding aan te passen.

Lees meer

Vrouwen vergeten pensioen bij scheiding

Inkomen & Financiën - 14 juni 2017

Een scheiding heeft niet alleen invloed op jouw woonsituatie, de kinderen, jullie bezittingen, maar ook op jullie pensioen. Hoe dit zit, lees je hier.

Lees meer

Gescheiden en opdraaien voor de bijstandsuitkering van je ex

Inkomen & Financiën - 17 februari 2017

Na lange tijd van regelen en moeite zijn jullie officieel gescheiden.Jullie hebben alles tot in de puntjes geregeld. Partneralimentatie niet, want jullie doppen allebei prima je eigen boontjes. Niet nodig dus. Je gaat verder met je leven, evenals je ex. Alles lijkt prima te verlopen, tot op een dag… Je ex is plotseling werkloos en zit nu in de bijstand. Volgens de wet heb je, als jullie vijf jaar getrouwd waren onderhoudsplicht voor je ex-partner.

Lees meer

Scheiden en de fiscus

Inkomen & Financiën - 25 januari 2017

Na alle vuurwerk en feestdissen komt nu weer de realiteit van jaaropgaven en aftrekposten. Inderdaad, de aangifte voor de inkomstenbelasting moet gemaakt worden. Als je net gescheiden bent of daarmee bezig bent kan dat een extra complicatie zijn. Samen aangifte doen of juist niet?

Lees meer

Koophuis, hypotheek, pensioen, inkomen en belastingen. En soms: een scheiding.

Inkomen & Financiën - 02 april 2016

En dan ga je scheiden. Alles wat jullie hebben opgebouwd, moet verdeeld worden. Financieel verandert er bij een scheiding nogal wat. Dus het is verstandig om niet zo maar besluiten te nemen.

Lees meer