Haal de ex maar uit Vinex

Huis & Hypotheek

8 aug -

Haal de ex maar uit Vinex

Noemde men scheidende jonge stellen altijd in een adem met Vinex-wijken, dat ligt toch anders. Wij geven graag uitleg, want dat beeld verdient toch wel de nodige nuance.

Haal de ex maar uit Vinex

Noemde men scheidende jonge stellen altijd in een adem met Vinex-wijken, dat ligt toch anders. Wij geven graag uitleg, want dat beeld verdient toch wel de nodige nuance.

Scheiden in de Vinex-wijk

Het roept bij iedereen natuurlijk de bekende stereotypen op, snelle jonge tweeverdieners in die Vinex-wijk. Niet echt meer tijd voor de kinderen, leuke sporten of hobby’s. De charme van de relatie is er af, de glans is verdwenen. En het enige wat dan overblijft, is het dure huis dat net als die hypotheek een grote molensteen om de nek is. De druk die dat brengt kan het liefdesvuur van die stellen uitblussen en ze tegenover elkaar zetten, dus lijkt een scheiding onvermijdelijk.

Vinex-stellen scheiden niet sneller

Al passen hier oorzaken en gevolg prima bij elkaar, toch is niets minder waar. Stellen in een Vinex-wijk scheiden namelijk niet sneller. Want uit statistisch onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijken zij juist eerder geneigd om bij elkaar te blijven. Nog geen 3 procent van de scheidende stellen in een Vinex-wijk besluit die knoop door te hakken, terwijl het landelijke gemiddelde juist op 3,3 staat.

Rustiger vaarwater door Vinex-wijk

Het CBS stelde zelfs onlangs dat Vinex-stellen langer samen blijven omdat ze in rustiger vaarwater zitten. Lees hier het verslag van CBS. In de media verklaarde het statistisch bureau dat Vinex-stellen een minder turbulent leven leiden. Het wilde uitgaan in het centrum ligt achter ze en het feit dat ze samen kiezen voor een duurder nieuwbouwhuis betekent ook kiezen voor iets duurzaams. Iets voor elkaar op de lange termijn. Eigenlijk zou je best kunnen zeggen dat Vinex-stellen hierdoor veel minder snel scheiden.

Koophuis en scheiden

Toch kan het de beste overkomen: waar je ook woont. Dat je het niet meer ziet zitten met elkaar en door die malle molen van een scheiding heen gaat. Je leven kan dan op zijn kop staan en zeker als je dan samen net een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan is het meest raadzaam om hier in goed overleg afspraken over te maken. Maak daarom van die echtscheiding geen vechtscheiding,

Hier kunnen wij je als Zorgeloosch bij helpen. Neem daarvoor contact met ons op.

Dylan Online Marketeer

Delen: