Weg keuzestress hier vind je antistress/feelgood-must-see-films

Weg keuzestress hier vind je antistress/feelgood-must-see-films

Soul - 10 januari 2019

Zo, na zo’n week heb je wel wat rust verdiend. Bijvoorbeeld met een filmavondje. En dan vooral films die je achterlaten met een fijn, warm gevoel. Positieve films dus. Marlon is onze filmconnaisseur en is betrokken bij de website I ❤︎ Cinema. Hij zocht deze 5 feelgoodfilms voor je uit.

Begin Again

Begin Again is een fijn muzikaal pareltje dat gaat over de getalenteerde singer-songwriter Gretta (gespeeld door Keira Knightley) en vriend (Adam “Maroon 5” Levine). Ze verhuizen naar de the Big Apple om het te gaan maken in de muziekwereld. Nadat Gretta door haar vriend aan de kant wordt gezet, wordt ze in een lokale bar ontdekt door de aan lager wal geraakte platenbaas Dan (Mark Ruffalo). Een nieuwe start voor beiden begint.

Eat, Pray, Love (Netflix)

Je hebt alles: een huis, een man en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn, dreig je overspoeld te worden door paniek, verdriet en verwarring. Liz gespeeld, door Julia Roberts, besluit haar leven drastisch om te gooien. De zoektocht naar haarzelf neemt je mee naar Italië, India en Bali. Lekker eten, spiritualiteit en liefde in deze romantische klassieker.

Chef

Na zijn ontslag verruilt chef-kok Carl Casper de keuken van een toprestaurant voor een oude foodtruck en vertrekt naar Miami. Dan begint een heerlijke roadmovie waar je spontaan trek van krijgt. De film gaat over je passie volgen, levenslust, de relatie tussen vader en zoon en mmm… heerlijk eten. Aan de acteurs te zien (Jon Favreau, John Leguizamo en Sofía Vergara) was het maken van deze film een feestje. Yummie, wat een lekkere wegkijker.

La La Land

Dromen, dansen en zingen in deze retro musicalfilm. In een mooi kleurrijk decor ontmoeten serveerster Mia ( Emma Stone) en pianist Sebastian elkaar. Beide dromen van een succesvolle carrière, Mia als actrice en Sebastian als Jazzmuzikant. Ze vinden elkaars liefde en helpen elkaar hun dromen waar te maken, en met succes. Maar het succes drijft ze uiteindelijk ook elkaar. Een betoverende en inspirerende film waar je lekker bij weg droomt.

The Intouchables

Een waargebeurd verhaal over een bijzondere vriendschap tussen miljonair Phillipe ( François Cluzet), wonend in hartje Parijs, en een jonge Senegalees Driss (Omar Sy) uit de buitenwijken van de stad. Onder begeleiding van geweldige muziek (van Vivaldi totaan Earth, Wind and Fire) word je meegenomen in de werelden van deze twee bijzondere mensen. Met heel veel lach en een beetje traan.

De Challenge

We houden hem simpel: bekijk een van de bovenstaande films.

Pak je favoriete snack, schenk jezelf iets lekkers in en ga er maar eens even lekker voor zitten.

Wel opletten, want er worden vragen gesteld! 🙂