In je eentje erop uit, maar dan met je kinderen

In je eentje erop uit, maar dan met je kinderen

Soul - 31 januari 2019

Daar zit je dan: de scheiding is er door, partner écht weg, en jij zit met je bak ellende. En intussen hangen de kinderen om je heen, vragen nóg meer aandacht dan anders en jij hebt daar e.c.h.t. geen energie voor…

Dagen gaan voorbij, weken… de mineurstemming blijft hangen. Je kunt je moeilijk concentreren en ergert je stilletjes mateloos aan collega’s, de kinderen, vrienden, familie, nou ja, aan iedereen dus. Snapt nou echt niemand hoe jij je voelt? Hoe het is om overal alleen voor te staan? Oké, je bent niet de eerste gescheiden mens met kinderen op aarde, maar elk geval is anders. En dit doet heel erg pijn.

Zet je raam eens open

Tijd om het raam open te zetten. Nee, niet letterlijk, figuurlijk. Gooi het raam van je tobbende grijze massa open en kijk om je heen. Je kids, die lieve schatten, die heb je de laatste weken mooi tekort gedaan. Kijk, dat helpt, dat raam open…

Dus: ga wat leuks met ze doen. Dat geeft hun afleiding, en jou ook. Omdat je budget nu misschien is gekrompen, kijken we eerst even naar wat gratis uitjes met kinderen.

Afhankelijk van het weer, het liefst naar buiten. Bijvoorbeeld naar:

Amsterdamse Bos

Als alle bloesems bloeien in dat flinke, aangelegde bos, kijk je je ogen uit. Boterhammetjes en picknickkleedje mee!

Belevenissenbos in Lelystad

Het grootste en meest uitdagende bos van ons land. Klimmen, door het water struinen, de paarden daar ontdekken… kinderen vanaf 6 jaar vinden het er geweldig. Oude kleren en laarzen mee!

Monumentendorp Orvelte

waar de sfeer van vroeger heerst. Er worden oude ambachten beoefend en een ritje met de paardentram door het dorp is ook leuk! Vooral in het weekeinde aan te raden.

Een duinwandeling

Ravotten in de duinen, of bij sneeuw met de slee er vanaf suizen…

Speurtocht door een binnenstad

Talloze VVV’s hebben die klaarliggen. Leuk en spannend.

Klimbossen

Het klimbos in Rutbeek

Overal in Nederland ‘verrijzen’ zogeheten klimbossen, waar de kids, en hun ouders, in een klimharnas door bomen klauteren, langs stalen draden suizen en meer van die enge dingen doen. Niet gratis, wel betaalbaar. Kinderen moeten zeker 1.30 m groot zijn.

Muiderslot

Foto gemaakt door Edi Weissmann (Wikipedia)

Het Muiderslot in Muiden. De entree is betaalbaar en voor de kids is er een geweldig spannende speurtocht. Na afloop worden ze tot heuse ridder geslagen!De Challenge

Krijg je al zin om op pad te gaan? Een uitje met de kinderen en je gescheiden zelf? Kies een van de suggesties hierboven en kneed hem om naar je eigen idee. Benieuwd wat je ervan maakt!

Ook meedoen met de Fit Uit je Scheiding Challenge?

Meld je dan aan via de onderstaande knop. Je krijgt dan automatisch als eerste dit soort challenges in je mailbox. Heb je geen zin in e-mail, like ons dan op Facebook. Dan krijg je de updates gewoon in je tijdlijn. Houd je ook niet van Facebook, dan kun je gewoon dit blog in de gaten houden, bijvoorbeeld via RSS. Alvast veel succes. En … houd vol!

Deel deze blog op