Alimentatie

Alimentatie bij Zorgeloosch Scheiden

Vraag jij je af wat alimentatie nu eigenlijk is? Wat het verschil is tussen kinderalimentatie en partneralimentatie? En hoe dat nu berekend wordt? Hieronder lees je alles wat je moet weten over alimentatie.

Onze blogs over Alimentatie

Partneralimentatie ingekort tot 5 jaar

Alimentatie - 02 augustus 2018

De politieke partijen willen de partneralimentatie inkorten, van maximaal 12 jaar naar 5 jaar. Toch kan er alsnog van afgeweken worden. Hoe? Lees het hier.

Lees meer

Indexering alimentatie 2018 vastgesteld op 1,5%

Alimentatie - 08 november 2017

Ieder jaar in november past de minister van Justitie en Veiligheid de bedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie aan. Wat verandert er voor jullie?

Lees meer

Kinderalimentatie: de basisbeginselen

Alimentatie - 21 november 2016

Als je gaat scheiden en je hebt kinderen dan moet je met je aanstaande ex-partner hier afspraken over maken. In geldelijke zin spreken we dan van kinderalimentatie. Wetgeving rond kinderen en alimentatie is streng. De rechter zal altijd in het belang van het kind oordelen.

Lees meer

Wat je moet weten over kinderalimentatie

Alimentatie - 22 maart 2016

Bij een scheiding met kinderen is kinderalimentatie een van de belangrijkste zaken om te bespreken. Daarom hier meer informatie over wat je moet weten over kinderalimentatie. Wat is het? Wie ontvangt het? Wie betaalt het en hoeveel?

Lees meer

De 10 meest voorkomende misverstanden over partneralimentatie

Alimentatie - 06 oktober 2015

Weet je bijvoorbeeld hoe het zit met partneralimentatie en overspel? Of hoe de partneralimentatie berekend wordt? Het blijkt dat er maar weinig mensen zijn die het fijne weten van partneralimentatie.

Lees meer