Patty den Hartigh
Scheidingsbemiddelaar in Meppel & Emmen-baander & Harderwijk & Apeldoorn & Deventer

Soms heeft je hart gewoon even iets meer tijd nodig om te accepteren wat je hoofd al weet. Of andersom.

Even voorstellen

Mijn naam is Patty den Hartigh. Na jarenlang in de museumwereld te hebben gewerkt, zet ik mij nu in om mensen als jullie te helpen om in harmonie uit elkaar te gaan. Zelf ben ik inmiddels bijna vijftien jaar gescheiden. Mijn twee kinderen zijn nu jonge twintigers waar ik, samen met hun vader, trots en vol liefde naar kijk. We hebben de mooie momenten in hun jeugd van afzwemmen, eindexamens, rijbewijs tot zelfstandig op kamers gaan kunnen delen, maar ook samen een blok gevormd bij problemen op school en ziekenhuisopnames. We zijn weliswaar geen partners meer, maar wel ouders.

De eerste stap

Als de keuze voor jullie scheiding eenmaal gemaakt is (en dat gaat nooit gemakkelijk), doemen er veel onzekerheden en vragen op. Hoe moet het financieel? Heb ik recht op alimentatie of moet ik die betalen en kan ik dat? Wie gaat waar wonen en hoe zit het dan met de hypotheek? Hoe vertellen we het de kinderen? Hoe blijven we goede ouders? Hoe komen we tot een omgangsregeling die voor iedereen werkt? Hoe lang gaat het duren? Moet ik een advocaat in de arm nemen of kan het ook anders?

Zeker, het kan ook anders. Willen jullie in harmonie en met respect voor elkaar uit elkaar dan is echtscheidingsbemiddeling voor jullie de oplossing. Ik sta jullie hierin graag met raad en daad bij, samen met een financieel adviseur. Neutraal en onpartijdig met oog voor ieders belangen. Stap voor stap.

Het is belangrijk dat alle praktische zaken goed geregeld worden, maar onderschat de kracht van emoties en het verdriet rond een scheiding niet. Tijdens de gesprekken die we voeren is hier ook aandacht en tijd voor. Een punt achter een relatie zetten valt nu eenmaal niet mee.

Mijn streven is dat jullie het goede uit jullie gezamenlijke verleden koesteren en na de scheiding allebei krachtig de toekomst tegemoet kunnen treden.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest.

  • Mediation + financieel advies + juridische afhandeling + nazorg.

  • Garantie dat de rechtbank en de bank jullie afspraken in 1 keer goedkeuren.

  • Afspraak aan huis of op locatie, door heel Nederland.

  • Eén aanspreekpunt, alles in één keer goed geregeld.

  • All-in -tarief: geen verrassingen achteraf.

  • Gratis kennismakingsgesprek.

Hoe gaan we te werk

De volgende stap is een kosteloos kennismakingsgesprek met jullie, waarbij ook de financieel adviseur aanwezig is. Deze samenwerking is uniek en geeft snel inzicht in de basisregels rond alimentatie en woonmogelijkheden voor jullie. Tijdens dit gesprek leggen we het hele traject uit (inclusief kosten) en kunnen jullie alle vragen stellen waar jullie mee zitten.

Kiezen jullie voor het bemiddelingstraject dan volgt er een intakegesprek, waarin wij dieper op jullie persoonlijke omstandigheden ingaan. We maken samen een stappenplan inclusief tijdspad. Reken zeker op vier gesprekken, maar naarmate jullie situatie complexer is, zal dit aantal toenemen. We hanteren overigens een vast tarief ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is. Dus geen extra kosten achteraf.

Voor het eerste gesprek komen we graag bij jullie thuis. Vervolggesprekken plannen we op een voor jullie passende location. Spreken jullie liever in de avonduren af? Ook dit hoort tot de mogelijkheden.

Contact

Vragen of willen jullie een afspraak maken? Neem dan contact op of vul het contactformulier in. We nemen dan snel contact met jullie op.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).