Helen Bousché
Scheidingsbemiddelaar in Hilversum

Ik sta jullie graag bij in het goed regelen van de scheiding door jullie te begeleiden en ontzorgen in deze onrustige periode.

Even voorstellen

Mijn naam is Helen Bousché. Zelf ben ik kind van gescheiden ouders waardoor ik als ervaringsdeskundige makkelijker de positie van het kind in de scheiding op de voorgrond kan zetten. Dit helpt ouders vaak om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Naast scheidingsbemiddelaar ben ik ook KIEScoach voor kinderen van gescheiden ouders. Ik praat met kinderen van gescheiden ouders en bied ze de mogelijkheid om te praten met andere kinderen in dezelfde situatie. Ik kan dus ook tijdens de bemiddeling een kindgesprek aanbieden (zonder extra kosten).

Advocaat vs scheidingsbemiddelaar

Ik krijg wel eens de vraag: “Waarom moet je nu voor een scheidingsbemiddelaar kiezen en niet voor een advocaat? Wat is nu het verschil?” Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie met zowel de praktische, juridische kant van de scheiding, maar ook de emotionele kant. Verder ben ik een onpartijdige derde die jullie helpt om samen tot de beste afspraken te komen. Ik geef jullie de informatie en handvaten die nodig zijn om tot de afspraken te komen. Jullie blijven in regie over jullie scheiding en afspraken. Door samen in gesprek te blijven en elkaar in zijn waarde te laten, sta je niet lijnrecht tegenover elkaar en voorkom je een vechtscheiding.

Mijn rol

Naast het begeleiden en ondersteunen bij het maken van de afspraken, zorg ik ook voor structuur. Ik zorg dat alle onderwerpen aan bod komen. Onderwerpen die ‘verplicht’ aan bod moeten komen, maar ook onderwerpen waar jullie zelf mee zitten. Per onderwerpen komen er afspraken uit die ik opneem in het echtscheidingsconvenant en, indien nodig, het ouderschapsplan. De juridische afhandeling wordt daarnaast ook door ons verzorgd.

Kennismaken?

Hebben jullie vragen of willen jullie kijken of er een klik is? Dan nodig ik jullie graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie en zal ik vertellen wat ik specifiek voor jullie kan betekenen.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).