Chris van Diest
Scheidingsbemiddelaar in Haarlem & Leiden & Alkmaar

Ik vind het heel belangrijk dat alle partijen hun oprechte mening en wensen mogen uiten tijdens de scheidingsprocedure. Dit geldt voor jou, je partner maar ook jullie kinderen.

Even voorstellen

Mijn naam is Chris van Diest. Als kind van gescheiden ouders weet ik dat duidelijkheid, rust en aandacht essentieel zijn in en vooral na het scheidingstraject. Rust, duidelijkheid en aandacht is dan ook wat ik bied. Ik maak met jullie inbreng het proces overzichtelijk en we doorlopen samen iedere stap en beslissing.

Het traject

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie bij het maken van een plan waarin rekening wordt gehouden met gezamenlijke belangen voor nu en voor in de toekomst. Waarin respect voor elkaar en ruimte voor emotie voorop staan. Met heldere afspraken waar jullie je beide in kunnen vinden en waarmee jullie tevreden kunnen terugkijken op de periode die jullie samen afsluiten.

Kinderen

Als er kinderen in het spel zijn, staan zij centraal. De afspraken vormen de basis voor de toekomst. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede zorgverdeling? En hoe dat in de weekenden, vakanties en op feestdagen? Al deze afspraken worden opgenomen in het ouderschapsplan, wat een onderdeel vormt van het echtscheidingsconvenant.

Kennismakingsgesprek

Ik maak graag kennis met jullie in een kosteloos kennismakingsgesprek. Ik leg dan meer uit over onze dienstverlening en jullie kunnen al je vragen kwijt. Een gesprek vindt plaats op kantoor of bij jullie thuis. Dit kan overdag, maar ook s ‘avonds.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen

Chris in de pers

Chris legt in het artikel in de NRC uit hoe er bij hem aan tafel wordt omgegaan met de gewijzigde regels rondom partneralimentatie.

Lees hier het artikel

Beoordelingen van Chris

 • Hoewel het scheidingsproces ansich een zeer vervelend (en emotioneel beladen) proces is ben ik blij dat wij voor het traject van mediaton via Zorgeloosch hebben gekozen. Zonder de beide medewerkers die ons proces hebben begeleid (Chris van Diest als mediator en Elles Donker als financial mediator) zouden we dit proces niet zonder kleerscheuren hebben afgerond en waarschijnlijk niet eens hebben afgemaakt. Een gang naar de rechtbank was waarschijnlijker geweest met alle vervelende gevolgen van dien. Ik hoop dat niemand in dit traject terecht komt, maar als het dan toch zo ver komt dan wens ik hen begeleiding door Chris en Elles toe. Chris heb ik ervaren als zeer betrokken, zakelijk en kundig. Soms trekken / soms duwen maar altijd met respect naar beide (scheidende) partijen toe. Chris heeft ons geholpen door kundigheid te bieden en energie te geven op die momenten dat deze bij ons op was. Ook al kan een mediator niet emotioneel betrokken raken in een zaak, hij kan wel persoonlijke betrokkenheid tonen. Bij ons is dat gelukt, waarvoor mijn oprechte dank…

  Heerhugowaard

  9
 • Op de punten waar ieder scheidend stel tegenover elkaar komt te staan is door jullie inzicht een weg gevonden om tot overeenstemming te komen. Het eindresultaat is nog altijd goed contact met mijn ex vrouw, vooral als het gaat om de kinderen. Financieel is er op alle fronten gewerkt aan het mogelijk maken van een andere woning, en is het gelukt om tegen een eerlijke prijs een woonhuis te bemachtigen. Dank jullie wel Chris en Elles, zonder jullie inzet was dit niet gelukt!

  Waarland

  9
 • Chris is een fijne mediator. Hij kan goed luisteren en bemiddelen. Kiest geen partij, maar laat je nadenken over de situatie waar je in zit en geeft je een spiegel voor. Dit zorgt voor inzicht en verandering van bv gedrag tegenover elkaar.

  Alkmaar

  8
 • Alles is snel en voorspoedig verlopen Chris kwam bij ons thuis wat erg prettig was

  Haarlem

  8

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wil je een gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in en we bellen je binnen het uur terug om een afspraak te plannen (tijdens kantooruren).